< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Kettős házasság miatt járt el az ügyészség egy csongrádi nővel szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Kettős házasság miatt járt el az ügyészség egy csongrádi nővel szemben

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

Megrovásban részesítette a Csongrádi Járási Ügyészség azt a helybeli nőt, aki korábbi házasságának érvényes fennállása alatt kötött újabb házasságot 2018. év nyarán.

A Csongrád Város Jegyzőjének feljelentése alapján indult eljárásban megállapításra került, hogy a magyar állampolgárságú nő 2007. év augusztusában kötött házasságot Olaszországban egy olasz állampolgárral. Ezen házasság érvényes fennállása alatt a gyanúsított 2018. év májusában jelent meg Csongrádon a Polgármesteri Hivatalban, hogy egy másik férfival bejelentse házasságkötési szándékát. A nő ekkor úgy nyilatkozott, hogy hajadon családi állapotú. Mindezeket követően 2018. augusztus 11. napján Csongrádon házasságot kötöttek annak ellenére, hogy korábbi házassága érvényben volt, azt a 2018. október 8. napján kelt és 2019. május 22. napján jogerőre emelkedett határozatával bontotta fel az illetékes olasz bíróság.

A nő korábbi házasságának érvényes fennállásáról senkit, így új férjét sem tájékoztatta.

A kettős házasság bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség figyelemmel arra, hogy a cselekmény az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabás is szükségtelen, valamint a gyanúsított büntetlen előéletére, beismerő nyilatkozatára, a cselekmény elkövetését megbánó magatartására is tekintettel a büntetőeljárást megszüntette és a nőt megrovásban részesítette.

S z e g e d, 2020. február 13.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |