< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Szegedi Törvényszék / Blog article: Feljelentették a Szegedi Törvényszék több bíráját a Legfőbb Ügyészségen

| Mobile | RSS

Feljelentették a Szegedi Törvényszék több bíráját a Legfőbb Ügyészségen

2020.02.11.

Pertársaságot alapítottak a Szeviép-károsultak.

Hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a Szegedi Törvényszék három vezető beosztású és két további bírájával szemben – jelentette be Szabó Bálint, a Szeviép-ügy károsultjait képviselő jogász hétfőn Szegeden.

A független önkormányzati képviselő lemondásra szólította fel Tárkány-Szűcs Babettet, a Szegedi Törvényszék elnökét és az érintett bírákat, akik – mint fogalmazott – a rendszerváltoztatás óta a legsúlyosabb bírósági korrupcióban érintettek. Szabó közölte, a Szeviép-ügy károsultjai pertársaságot alapítottak, s pert indítanak a törvényszékkel szemben.

Hozzátette, egyúttal a kormányhoz fordultak, azt kérve, folytatódjon a Szeviép-károsultak megsegítésének programja, amelyben a kormány eddig két és fél milliárd forint kártérítést fizetett a kifosztottaknak. A képviselő hangsúlyozta, a 2009-ben bekövetkezett csőd felelőseit a magyar igazságszolgáltatás tíz év alatt sem volt képes felelősségre vonni, ezért fordultak a kormányfőhöz és három miniszteréhez. Szabó jelezte, a károsultak képviseletében Országgyűléstől azt kérik, hogy a tavaszi ülésszakon tűzzék napirendre a bírák összeférhetetlenségi és elfogultságai szabályainak szigorítását, illetve azt, hogy a bírák személyes felelősségét megteremtő jogszabály szülessen.

Forrás: Magyar Hírlap

forrás: vadhajtasok.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 1 alkalommal mai nap |