< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán kezdhet rettegni – Így reagáltak az ellenzéki pártok Gyurcsány bejelentésére//Orban peut commencer à redouter – C’est ainsi que les partis d’opposition ont réagi à l’annonce de Gyurcsany

| Mobile | RSS

Orbán kezdhet rettegni – Így reagáltak az ellenzéki pártok Gyurcsány bejelentésére//Orban peut commencer à redouter – C’est ainsi que les partis d’opposition ont réagi à l’annonce de Gyurcsany

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke még hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy nem kíván részt venni a 2022 után megalakuló új kormány munkájában. A hírre reagált az MSZP, a Momentum és a Jobbik is.

“A KÖVETKEZŐ IDŐSZAKBAN BIZTOS, HOGY KOALÍCIÓS EGYÜTTMŰKÖDÉSEKRE ÉS AKÁRMILYEN MÓDON EGY KOALÍCIÓS KORMÁNYZÁSRA KELL KÉSZÜLNI.

Itt mindenkinek áldozatokat kell hozni, még azoknak is, akik adott esetben a legnagyobb támogatottsággal rendelkeznek” – Közölte az MSZP ezzel Gyurcsány Ferencnek üzenve, aki múlthéten a teljes ellenzéki összefogást sürgette.

A Jobbik szerint pedig már a tárgyalások is elkezdődtek, és hamarosan nevek is előkerülhetnek. Dudás Róbert pedig úgy véli, az lenne a legjobb, ha a közös jelölt egy politikán kívülről érkező szakember lenne.

Egy nagyon fontos felismerésnek tartom Gyurcsány Ferenc részéről, hogyha beismeri azt, hogy ő is, az ő személye és az ő kormányzati szerepvállalása valamilyen szinten gátja lehet akár a teljes körű összefogásnak, de sokkal inkább azt mondom, hogy a választók részéről a teljes elfogadottságnak” – mondta Dudás.

A Momentum azonban nem nagyon szeretett volna komolyabban foglalkozni a hírrel, szerintük bölcs és józan döntést hozott a DK elnöke. A párt az ATV Híradónak közleményben még leírta, hogy jó és kitartó munkát kívánnak mindazoknak, akik a kormányváltásért dolgoznak akár a frontvonalban, akár a frontvonal mögött.

A Publicus Intézet ügyvezetője szerint pedig mindenképp előválasztást kellene majd tartani, ahol a lakosság választhatná ki, hogy ki legyen az ellenzék közös kormányfő-jelöltje.

“AZT GONDOLOM, HOGY HA EGY LISTA LESZ, MEG HOGY HA KETTŐ IS EGYÉBKÉNT, AZ ELŐVÁLASZTÁS SORÁN DERÜL KI AZ, HOGY KI LESZ A MINISZTERELNÖK-JELÖLT.

Ezt tartom a legvalószínűbb szcenáriónak, ugyanis ez volt az egyetlen sikeres technológia az elmúlt 7-8 évben” – mondta Pulai András.

Szerinte azonban nem feltétlenül kell kívülről érkező jelölteket állítani, elég lenne ha az ellenzéki pártok elindítanák az előválasztáson jelöltjeiket, így közülük lehetne kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Ha pedig tényleg megvalósul a teljes ellenzéki összefogás, akkor Orbán jelenlegi taktikája nem lesz kifizetődő. Az önkormányzati választás bebizonyította, hogy az emberek jelentős része változást szeretne.

NEM SZERETNÉK A FIDESZT VEZETŐ POZÍCIÓBAN LÁTNI!

Budapest már elindult a változás útján, 2022-ben pedig az ország is ráléphet erre az útra, ha valóban megvalósul az ellenzéki pártok összefogása.

fecsego.eu/PestiBulvár

Orban peut commencer à redouter – C’est ainsi que les partis d’opposition ont réagi à l’annonce de Gyurcsany
13 février 2020 | Messages | andrasne.szontagh@europarl.europa.eu, epbudapest@europarl.europa.eu, EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Talking News

Ferenc Gyurcsány, président de la Coalition démocratique, a annoncé lundi qu’il ne participerait pas aux travaux du nouveau gouvernement formé après 2022 dans le discours direct de l’ATV. MSZP, Momentum et Jobbik ont ​​également répondu aux nouvelles.

«POUR LA PROCHAINE PÉRIODE, IL EST CERTAIN QUE VOUS DEVEZ ÊTRE UNE COOPÉRATION COOPÉRATIVE ET DE TOUTE MANIÈRE QUE VOUS AVEZ UN GOUVERNEMENT DE COALITION.

Tout le monde doit être sacrifié ici, même ceux qui ont le plus grand soutien lors de l’événement », a déclaré le MSZP, en envoyant un message à Ferenc Gyurcsány, qui la semaine dernière a appelé à une opposition totale.

Selon Jobbik, les négociations ont déjà commencé et des noms pourraient bientôt émerger. Róbert Dudás estime qu’il serait préférable que le candidat commun ne soit pas un politicien.

“Je pense que Ferenc Gyurcsany reconnaît très important que, si vous admettez que lui, sa personne et son rôle gouvernemental peuvent, à un certain niveau, entraver la pleine coopération, mais je dirais plutôt que l’électorat est pleinement accepté.” Dit Dudás.

Cependant, Momentum ne voulait pas prendre les nouvelles au sérieux et ils pensaient que le président du DK avait pris une décision sage et sobre. Dans une déclaration à ATV News, le parti a également déclaré qu’il souhaitait à tous ceux qui travaillent pour le changement de gouvernement, à la fois sur la ligne de front et derrière la ligne de front, un bon et constant travail.

Et, selon le directeur de l’Institut Publicus, il devrait y avoir une pré-élection, où les gens pourraient choisir qui serait le chef conjoint du gouvernement de l’opposition.

«JE PENSE QUE SI VOUS ÊTES UNE LISTE ET IL Y EN A DEUX AUTRES, IL N’Y A PAS DE PRÉ-CHOIX LORSQUE VOUS ÊTES PRÉSIDENT.

Je considère que c’est le scénario le plus probable, car c’était la seule technologie réussie au cours des 7 à 8 dernières années », a déclaré András Pulai.

Selon lui, cependant, il n’est pas nécessaire de mettre en place des candidats de l’extérieur, il suffirait que les partis d’opposition commencent leurs candidats pré-électoraux, afin que le plus approprié puisse être sélectionné.

Et si l’opposition est pleinement unie, les tactiques actuelles d’Orbán ne porteront pas leurs fruits. Les élections municipales ont montré qu’un nombre important de personnes souhaitent un changement.

Je n’aime pas voir dans une position de leader!

Budapest a déjà engagé la voie du changement et, d’ici 2022, le pays pourra suivre cette voie si les partis d’opposition sont vraiment unis.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 135 megnézve, 1 alkalommal mai nap |