< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Negyven millió forintnál is több korrupciós pénzt tett el – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Negyven millió forintnál is több korrupciós pénzt tett el – vádat emelt a főügyészség

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki 2009. és 2016. augusztusa közötti időszakban egy csongrádi székhelyű gazdasági társaság műszaki és termelési igazgatójaként mintegy 40 millió forint jogtalan előnyhöz jutott.

A vádirat szerint a vádlott feladatai közé tartozott többek között a cég beszerzési tevékenységének irányítása, ellenőrzése és az abban való aktív részvétel, mellyel összefüggésben önállóan igazolta a beérkező áru minőségét és a számlák kifizethetőségét. A vádlott munkaszerződése tartalmazta azt, hogy a munkakörével összefüggő tevékenysége során nem fogadhat el olyan ajándékot, juttatást vagy előnyt, amely alkalmas lehet döntésének befolyásolására, vagy ilyen befolyásolás látszatának keltésére. A vádlott volt az, aki műszaki és termelési igazgatóként kiszámolta és levezette, hogy a kft. számára a külső gazdasági partnerrel végeztetett festés négyzetméter ára mennyivel kedvezőbb, mintha azt saját munkában végeznék el és ezen kimutatások alapján hozta meg a gazdasági társaság ügyvezetője a külső partnerrel történő szerződéskötésről szóló döntést. Így lett a cég beszállítója az un. bérfestési munkálatok során az a gazdasági társaság, amelynek ügyvezetőjétől a vádlott heti két-három alkalommal Szegeden, a bérfestési munkák négyzetmétere után 100.-Ft-ot vett át saját maga részére. Mindezek alapján a 2009-től kezdődő időszakban – közel hét év alatt – a vádlott a több százezer négyzetméter bérfestési munka után mintegy 41 millió forint jogtalan előnyhöz jutott, mint az őt foglalkoztató gazdasági társaság önálló intézkedésre jogosult munkavállalója.

A főügyészség a vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen, önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2020. február 18.

                            a távollévő:

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

                                                                                             helyett:

Dr. Törő Sándor
főügyészhelyettes

Leave a Reply 77 megnézve, 1 alkalommal mai nap |