< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Letartóztatás és botrány a Wilder-Fury nehézsúlyú csúcsmeccs mérlegelésén

| Mobile | RSS

Letartóztatás és botrány a Wilder-Fury nehézsúlyú csúcsmeccs mérlegelésén

-kg-

-KG-KÖVETÉSTÓG2020.02.22. 11:18

Deontay Wilder és Tyson Fury pár odaszólást és mutogatást leszámítva komolyabb incidens nélkül kibírta a vasárnap hajnali nehézsúlyú csúcsmeccs mérlegelését, de így is volt egy nagy figyelmet generáló letartóztatás a pénteki eseményen: felbukkant ugyanis a több súlycsoportban, leginkább a váltósúly környékén bokszoló bajnok, Adrien Broner, akit korábban kitiltottak a Las Vegas-i helyszínről.

Bronerrel még tavaly közölték az MGM Grand Garden üzemeltetői, hogy nemkívánatos személynek tekintik, így a korábbi bajnok egyértelműen botránykeltés miatt bukkanhatott fel a pénteki mérlegelésen, főleg, hogy azután sem távozott, hogy erre többször felszólították. Így végül rendőrt hívtak rá, és bilincsben vezették el birtokháborítás miatt.

A birtokháborítás miatt kidobott Broner legutóbbi, 2019-es meccsén

A birtokháborítás miatt kidobott Broner legutóbbi, 2019-es meccsénFotó: Christian Petersen / Getty Images Hungary

Ami a mérlegelést illeti, a 42 győzelemmel, 1 döntetlennel és 41 KO-val álló Wilder pályafutása legnagyobb súlyával készül a mérkőzésre, 104,78 kilóval mérlegelt, ami majdnem 8,5 kilóval több, mint amikor 2018 decemberében találkoztak. Tömegnöveléssel készült Fury is, akit 123,8 kilóval mértek, ez 7,5 kilóval több, mint az előző meccsükön.

Persze az, hogy pénteken nem volt keménykedés Wilder és Fury között, annak is köszönhető, hogy már a hát közepi sajtótájékoztatón lökdösődésbe kezdtek, így elővigyázatosságból a mérlegelésen nem engedték, hogy megcsinálják az ilyenkor klasszikus és kötelező egymással szemben álló kép elkészítését.

Ingyen is péppé vernék egymást, hát még 25 millió dollárért

A már említett 2018. decemberi mérkőzés döntetlennel zárult, a felek viszont most abban bíznak, hogy a Wilder által őrzött WBC és a megüresedett The Ring övekért, illetve az egyenesági nehézsúlyú címért zajló meccsen lesz döntés.

Mindkét bokszoló 25-25 millió dollárt kap a vasárnap hajnali meccsért, amin felül a meccsre befizető nézőktől érkező pénzből is részesülnek majd, tehát mindketten nagyot kaszálnak.

A MECCS IRÁNTI HIHETETLEN, A BOKSZRAJONGÓKON MESSZE TÚLNYÚLÓ ÉRDEKLŐDÉS TELJESEN INDOKOLT.

Wilder és Fury

Wilder és FuryFotó: Kevork Djansezian / Getty Images Hungary

Korunk két meghatározó nehézsúlyú sztárjáról van szó, akik a Klicskó árnyékában éveken át vegetáló nehézsúlyba újra dögöt vittek (oké, azért némi köszönet illeti Anthony Joshuát és Andy Ruízt is).

  • mindketten veretlenek, Wilder 42 győzelméből 41-szer ütötte ki ellenfeleit, Fury pedig 29 győzelméből 20-at fejezett be KO-val.
  • Wilder, de még inkább Fury óriási showman, akik a jelmezes bevonulástól egymás piszkálásáig mindent bevetnek meccseik promótálására
  • közben mindkettőjük karrierje mögött számos személyes dráma és fordulat áll, azaz történetük sokkal izgalmasabb egy egyszerű „sokat edzett, sikeres lett” sportkarriernél

De ami önmagában eladta a találkozót, az Wilder és Fury 2018. decemberi első összecsapása, amit

MÉLTÁN TARTANAK SZÁMON A BOKSZTÖRTÉNELEM LEGJOBB MECCSEI KÖZÖTT.

Annak ellenére, hogy Fury tavaly lecserélte régi edzőjét, a két bunyós stílusában senki nem számított nagy meglepetésekre. Mindketten igen magasak, Fury 206, Wilder 201 centi, ütőtávban is pontosan öt centi az angol előnye, de stílusuk rendkívül eltérő. Fury egy klasszikus ökölvívó, súlyához és pohos alkatához képest meglepő gyorsasággal, kiváló lábmunkával, elhajlásokkal, szurkálásokkal, míg Wilder egy igazi fejvadász, gyors, dinamikus, erős, és csaknem minden ütésével a KO-ra hajt. És ami minden küzdősportban elengedhetetlen, mindketten nagy túlélők. Fury nem csak Wilder ellen, hanem az Otto Wallin ellen fél szemmel megnyert tavaly szeptemberi meccsén is mutatta meg szívósságát, az amerikai meccsei pedig egyenesen úgy néznek ki, hogy ellenfele keményen megveri őt, simán viszi a menetet, azután jön a jobb kéz, és vége.

A vasárnap hajnali mérkőzést a Sport1 Tv közvetíti, a gála hajnali -kor kezdődik, nagyjából 3 órás lesz.

fecsego.eu/hírkereső.hu

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |