< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Így lopják közpénz milliárdokat

| Mobile | RSS

Így lopják közpénz milliárdokat

BELFÖLDKözzétéve 2020 feb 24.

„Az MVM Jégkaland állomásain az önfeledt jeges élményeken túl kézműves foglalkozások, az MVM Minilabor fizikai kísérletei, valamint karácsonyi arcfestés és korcsolyaoktatás is várta az érdeklődőket.”

Ez az MVM Jégkaland nevű országos “energiaversenyének” hivatalos leírása, amiben Budapesten és hat vidéki nagyvárosban lehetett ingyen korcsolyázni. A decemberi eseményen a cég közleménye szerinta különböző helyszíneken összesen több mint 5000 ember vett részt. A verseny részét feltehetően az adta a dolognak, hogy „a rendezvényen korcsolyázók egy applikáció segítségével mérhették a mozgásukból származó energiát, a »megtermelt« mennyiségekért cserébe ajándékokat vehettek át.”

Így nézett ki a az esemény például Zalaegerszegen (hétfő délelőttig videót a Youtube-on 357 összesen alkalommal nézték meg).

Az mindenképp kedves a monopol helyzetben lévő állami áramcégtől, hogy ilyen ingyenes gyerekprogramokat szervez, még ha olyan bődületes sikert nem is tudtak elérni vele.Loading…

Ezt képet árnyalja némileg, hogy az MVM 2019-ben több mint 500 millió forintot költött a Jégkalandra, ez 5500 korcsolyázóval számolva fejenként több mint 90 ezer forintos költséget jelent. A Jégkalandot természetesen a kormány kedvenc pénzszivattyúzó cége, a New Land Media Kft intézte.

A rendezvény nyitóoldalának grafikai kidolgozottsága alapján sem lesz rögtön egyértelmű, hogy mire ment el több mint fél milliárd forint.

Forrás444.huKözpénzLopásMilliárdok 0MegosztásFacebookTwitterGoogle+Ez is Érdekelh

fecsegeo.eu/OLKT

Leave a Reply 197 megnézve, 2 alkalommal mai nap |