< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra / Blog article: Lezárult az ÓNTE és az EXIT Alapítvány közös projektje

| Mobile | RSS

Lezárult az ÓNTE és az EXIT Alapítvány közös projektje

Ópusztaszer, Magyarország, 2020. február 25., kedd Ünnepélyes keretek között került megrendezésre az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és az EXIT Alapítvány közös projektzáró rendezvénye, ahol HUSRB/1602/31/0205 azonosítószámú Cultural – Contemporary TOURism Route” című projekt eredményei kerültek bemutatásra.

A projektzáró kezdetén dr. Kiss Róbert, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark általános helyettes, igazgatási vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket. Ezt követően a pályázati eredmények bemutatásával folytatódott a rendezvény. Elsőként Turda Gábor, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark múzeumi csoportvezetője, majd Ida Siljanovic, az EXIT alapítványának pályázati koordinátora ismertette a projekt keretein belül megvalósult fejlesztéseket, rendezvényeket és eseményeket.

A pályázat során, egy határon átnyúló kulturális turisztikai útvonal és hálózat kialakítása kezdődött meg. A fejlesztésben workshopokon, szakmai rendezvények alkalmával találkozhattak a térség érintett turisztikai szervezetei, kiemelt szolgáltatói, fesztiválok szervezői, valamint az érintett területek hozzáértői.

Kiemelt fontosságú a kulturális értékek bemutatása, azon belül „kulcstéma” a művészetek. Ilyen például a képzőművészet valamint a zene- és táncművészet, amelyek népszerűsítésére rendezvények és kiállítások megvalósítása során került sor.

Művészeti találkozók keretében magyarországi és szerbiai alkotók ismerkedhettek meg, mutathatták be egymásnak művészetüket, emellett a találkozások a közös alkotásra is lehetőséget biztosítottak. A turisztikai útvonal fejlesztéséhez a jövőben informatikai eszközök is rendelkezésre állnak. Elkészült egy új weblap és egy mobil applikáció, amelyek segítségével a látogatók könnyen tervezhetik meg kirándulásukat, illetve további élményekkel is gazdagodhatnak.

Újvidéken a nemzeti és kulturális értékek bemutatását célzó workshopok, turisztikai és művészeti rendezvények valósultak meg.

A pályázat másodlagos eredménye, hogy a határon átnyúl, és ez segítheti az ismeretségek elmélyítését. A jövőben mindkét fél számára kitűzött cél, hogy a most kidolgozott turisztikai útvonal tovább tudjon fejlődni.

#

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról
Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.
A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.
További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

Kapcsolat:
“Cultural – Contemporary TOURism Route”
Posta Ádám
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
+36 30 566 7595
posta.adam@opusztaszer.hu

JOGI NYILATKOZAT
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Üdvözlettel,

Kodácz Csengele

marketing vezető

ÓNTE Nonprofit Kft.

Leave a Reply 252 megnézve, 1 alkalommal mai nap |