< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Börtön várhat a korábbi fideszes polgármesterre, aki közpénzből vett magának otthonra bojlert és plazmatévét

| Mobile | RSS

Börtön várhat a korábbi fideszes polgármesterre, aki közpénzből vett magának otthonra bojlert és plazmatévét

2020. FEBRUÁR 26. 18:38 – SZERZŐ: 168 ÓRA

Letöltendő szabadságvesztés is várhat arra a Hajdú-Bihar megyei volt fideszes polgármesterre, aki közpénzből szerelte fel otthonát bojlerrel, plazmatévével, turmixgéppel és más műszaki cikkekkel – írja a Magyar Hang. Köteles István egykori álmosdi polgármestert nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével és költségvetési csalás bűntettével vádolták meg, az ügyészség pedig letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte a korábbi fideszes polgármesterre.

Kötelest azzal vádolják, hogy úgy szerzett be közpénzből tévét, blue-ray lejátszót, illetve bojlert, hogy a vásárlásról sem előtte, sem utána nem tájékoztatta a képviselő-testületet.

A műszaki cikkeket senki sem látta, csak a számlák alapján vették leltárba.

A fegyelmi vizsgálat után végül 2017 októberében a Debreceni Törvényszék jogerősen is megszüntette Köteles polgármesteri tisztségét, aki 2014-ben a Fidesz színeiben nyerte meg Álmosdon a polgármester-választást.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |