< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Kést rántott a garázda letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Kést rántott a garázda letartóztatását indítványozta az ügyészség

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a férfinak, aki 2020. február 24. napján, a kora esti órákban felfegyverkezve garázdálkodott egy szegedi bevásárlóközpont közelében.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a fenti időben és helyen szóváltásba keveredett három, arra sétáló ismerősével. A vita során az egyikük fejét a gyanúsított ököllel megütötte, olyan erővel, hogy ő ennek hatására a földre esett, majd ezután a földön dulakodott vele tovább. Kis idő múlva a gyanúsított felállt, és ruházatából egy 17,5 cm pengehosszúságú konyhakést vett elő, mellyel a másik két férfi mellkasa irányába hadonászott.

A gyanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartását – mely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen – az áruház biztonsági szolgálata észlelte, és az egyik munkatársuk azonnal a helyszínre sietett. A gyanúsított csak a biztonsági őr többszöri felhívásának hatására tette le a kést, és hagyott fel végül a bűncselekmény folytatásával.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség az elrejtőzés veszélye, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett előterjesztést a különös és többszörös visszaesőnek minősülő gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Szeged, 2020. február 27.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

          távollétében:

                dr. Törő Sándor
   főügyész-helyettes
Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |