< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Egy vatikáni tudósító úgy tudja, Ferenc pápa Magyarországra jöhet

| Mobile | RSS

Egy vatikáni tudósító úgy tudja, Ferenc pápa Magyarországra jöhet

Francesco Grana vatikáni tudósító tudni véli, hogy idén szeptemberben Magyarországra látogat Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából – írja a magyarhang.org. A tudósító a Twitter-oldalán osztotta meg az információt pénteken délután. Francesco Grana még a látogatás napját is megjelölte bejegyzésében: szerinte szeptember 20-án, vasárnap, a kongresszus zárónapján jön Budapestre a katolikus egyházfő.

A Szentatyát két hete Áder János köztársasági elnök, majd egy hete Erdő Péter bíboros hívta a katolikus világeseményre Budapestre.

Legutóbb 1996. szeptember 6-7-én járt hazánkban katolikus egyházfő: II. János Pál 24 évvel ezelőtt a pannonhalmi Bencés Főapátság fennállásának millenniuma alkalmából Győr mellett mutatott be szentmisét többszázezer ember előtt.

A lapnak sikerült telefonon elérnie a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságát. Mint közölték, örömmel értesültek a Szentatya látogatásával kapcsolatos hírről, hivatalos megerősítés azonban egyelőre még nem érkezett, ezt várják.

fecsego.eu/atv.hu/magyarhang.org

Leave a Reply 686 megnézve, 1 alkalommal mai nap |