< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Erdogan telefonon közölte Orbánnal, hogy nem tudja visszatartani a migránsokat

| Mobile | RSS

Erdogan telefonon közölte Orbánnal, hogy nem tudja visszatartani a migránsokat

168 óra

2020. február 29.

SZERZŐ: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken telefonon megbeszélést folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel, majd összehívta biztonsági kabinetjét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár péntek este.

A tárgyalás témája a szíriai háborús helyzet és a migráció ügye volt. Recep Tayyip Erdogan azt mondta a magyar miniszterelnöknek,

óriási a nyomás Törökországon, ezért a továbbiakban már nem tudják visszatartani az ott tartózkodó migránsok egy részét.

Szót ejtettek a március folyamán megrendezendő V4-Törökország csúcstalálkozó előkészületeiről is.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. február 28.

Eszkalálódik a szíriai helyzet: a törökök tűz alá vettek a szír kormányerőket, a NATO rendkívüli tanácskozást tart

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután összehívta biztonsági kabinetjének ülését, amelynek tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Pintér Sándor belügyminiszter is. Az ülésen áttekintették a hazai biztonsági szolgálatok jelentéseit, majd döntés született arról, hogy megerősítik a magyar határok védelmét, és fokozott figyelmet fordítanak a balkáni migrációs útvonalon zajló történésekre.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 407 megnézve, 1 alkalommal mai nap |