< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Koronavírus: csúcstalálkozó jöhet, Orbán válaszára várnak

| Mobile | RSS

Koronavírus: csúcstalálkozó jöhet, Orbán válaszára várnak

Visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozót tartanak szerdán Prágában, az értekezleten a többi között megvitatják a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetet is – erősítette meg szombaton a CTK hírügynökségnek Andrej Babis cseh kormányfő.

Csernátony Csaba, 2020. február 29. szombat, 13:49

Az MTI azt írja, hogy a találkozót Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kezdeményezte. “A V4 országok találkozója az időszerű európai helyzettel fog foglalkozni. Szeretnénk előkészíteni a koronavírussal kapcsolatos megoldásokat és megerősíteni az együttműködést” – írta Morawiecki twitteres bejegyzésében.

Andrej Babis megerősítette a CTK-nak, hogy V4-es találkozót tartanak szerdán, de annak konkrét idejét még nem véglegesítették. “Még a magyar és a szlovák kormányfők álláspontjára várunk” – írta Babis.

“Eddig egyetlen visegrádi országban sincs még koronavírusos beteg” – tette hozzá a cseh kormányfő. A CTK szerint a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar miniszterelnök a találkozón megvitatja a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásával kapcsolatos időszerű kérdéseket.

fecsego.eu/

Leave a Reply 397 megnézve, 1 alkalommal mai nap |