< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Koronavírusos a marokkói miniszter, aki kezet fogott Pintérrel, és a képek szerint járt a Balatonnál is

| Mobile | RSS

Koronavírusos a marokkói miniszter, aki kezet fogott Pintérrel, és a képek szerint járt a Balatonnál is

március 15, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: Marokkó Budapesti Nagykövetségének Twitter-oldala

Abdelkader Amara a héten Magyarországon járt, szombaton pedig azt közölte a marokkói média, hogy a politikus koronavírus-tesztje pozitív lett – írja az Index.

A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a miniszter éppen hazatért európai tárgyalásairól, és nem érezte jól magát, fejfájásra és váratlan levertségre panaszkodott. Ezután végeztek rajta tesztet.

A miniszter március 12-én kormányülésen vett részt, írják a helyi lapok, most viszont 14 napos otthoni karanténba megy. Amara a hét elején Magyarországon tett látogatást európai útjának utolsó állomásaként.

Tárgyalt Mosóczi Lászlóval, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárával, és kezet fogott Pintér Sándor belügyminiszterrel is.

Az Index azt is írja, hogy a miniszter látogatásáról készült Facebook-beszámolók szerint a miniszter volt a Balatonnál, a Dunánál gátat tekintett meg, és számos céggel került kapcsolatba.

A szentendrei önkormányzat is jelezte Facebookon, hogy a településen járt a marokkói politikus, ezért már ma, március 15-én meg is kezdik a Városháza teljes fertőtlenítését.

A városvezetés úgy döntött, hogy a mai koszorúzáson nem vesz részt sem az alpolgármester, sem a polgármester, sem a kabinet és a hivatal azon tagjai, akik a marokkói delegáció fogadásán részt vettek, és egy listát is összeállítanak arról, ki volt még ott a fogadáson.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 127 megnézve, 1 alkalommal mai nap |