< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Itt a magyar Tesco új döntése – jön a 80 kilós maximum

| Mobile | RSS

Itt a magyar Tesco új döntése – jön a 80 kilós maximum


Egy-egy online rendelésnél összesen legfeljebb 80 kilogramm árut lehet rendelni a magyar Tescótól. A jövőben az egyes termékeknél eltérő mennyiséget lehet csak rendelni.

Csernátony Csaba, 2020. március 24. kedd, 14:36Fotó: Reuters

Megint változtat az online rendelések forgatókönyvén a magyar Tesco. Nem lesz egységes mennyiségi korlát – ami eddig 12 darab vagy 12 csomag volt -, hanem az alapvető élelmiszereknél termékenként eltérőek lesznek. Egyúttal méretkorlátozás lép életbe a március 30-tól leadott vásárlásokra.

Nagy változások jöhetnek a Lidlnél, az Aldinál és a Tescónál is

“Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb vásárló vehesse igénybe szolgáltatásunkat, a március 30-án vagy azután leadott vagy módosított rendelések esetén mennyiségi korlátozást vezetünk be: egy vásárló egyszerre maximum 80 kg árut rendelhet. Ez körülbelül egy családi nagybevásárlás mértéke” – derül ki a Tesco tájékoztatójából.

Az alapvető élelmiszerek esetében egyes kategóriákban korlátozta a Tesco a megvásárolható termékek maximális számát, a webáruházban minden terméknél meg van adva a limit. Aki március 14-e előtt adott le rendelést a Tescónak, annak igyekeznek összeállítani az eredeti kérés alapján a csomagot, de elképzelhető, hogy az egyes termékeknél kialakult hiány miatt ezt nem minden esetben tudják megoldani.

A boltlánc egyúttal kéri az online boltjából rendelő vásárlókat, hogy legyenek elérhetőek a Tescónak – vagyis a vásárlási fiókjukban – megadott telefonszámon. Aki nem biztos benne, hogy helyes számot adott meg, az ellenőrizze azt. A tescós szállítók a személyes érintkezések csökkentése érdekében telefonon fogja keresni az érintetteket, hogy megbeszélje velük, hol teheti le rendelést, illetve egyeztethetnek a helyettesítő termékekről.

Új rendelések esetén kizárólag online fizetést fogad el a boltlánc, azaz előre ki kell fizetni az vásárlás összegét, helyszíni fizetés nem lehetséges.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |