< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: A gazdasági válság lecsap a sajtóra is: felmondások, csökkentett munkaórák és fizetések

| Mobile | RSS

A gazdasági válság lecsap a sajtóra is: felmondások, csökkentett munkaórák és fizetések

– SZERZŐ: 168 ÓRA

A koronavírus gazdasági hatásai a nyomtatott sajtót is értintik, ami a fizetések elmaradásával és megszorításokkal jár.

Kerényi György, a Pesti Hírlap főszerkesztője egyik napról a másikra megszüntette munkaviszonyát – írja a Media1.hu. Az érintett megerősítette a hírt, de részleteket nem mondott. Kerényi a portál szerint a külsős szerzőknek búcsúlevelet küldött, melyben azt írta:

reméli, mihamarabb hozzájuthatnak a honoráriumukhoz.

A Media1.hu emlékeztet: Kerényi György tavaly kapott megbízást a Pesti Hírlapot kiadó Global Post Hun Kft.-nál. A napilap kiadása viszont csak idén indult meg, majd a kialakult koronavírus-járvány miatt mostanra le is állt: a stáb online végzi a munkáját.

Kerenyi Gyorgy 

A főszerkesztő távozását az újság tulajdonosa, Milkovics Pál nem kommentálta, annyit azonban hozzátett, hogy a digitális működés változásokkal jár, megszorításokra és átszervezésekre is kénytelen sort keríteni a kiadó.

A Centrál Médiacsoport is jelentős racionalizálásba kezd a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt. Néhány napja egy belsős e-mailben a működési költségek csökkentéséről tájékoztatta a munkatársakat a Centrál Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója, Varga Zoltán, szerdán pedig arról küldött levelet, hogy minden munkatársra kiterjedő átmeneti munkaidő-csökkentést rendeltek el, amihez kapcsolódóan a béreket is csökkenti a kiadó – írja a Media1.hu.

„A kiadó felsővezetése több olyan döntést hozott, melyeknek egyetlen célja van: fenntartani a kiadó működését annak érdekében, hogy a járvány elvonultával meg tudjunk újulni, újra növekedési pályára állíthassuk a Central Médiacsoportot” – fogalmazott a portál szerint Varga a munkatársaknak küldött videoüzenetében.

Varga Zoltán

A Central Médiacsoportnál a héten bevezetett költségcsökkentés egyszerre érinti a print és online magazinok előállítási és marketing költségeit – tette hozzá a lap.

Az átmeneti munkaidő-csökkentés két óra mínuszt jelent: a munkatársak a napi 8 óra helyett 6-ot dolgoznak majd, ami bércsökkentéssel is jár.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 212 megnézve, 1 alkalommal mai nap |