< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Telefonon hívja végig a magyar állampolgárokat a kormány

| Mobile | RSS

Telefonon hívja végig a magyar állampolgárokat a kormány

birom

BIROM2020.03.29. 14:38

A kormány telefonon is tájékoztat a kijárási korlátozásról, közölte Dömötör Csaba az MTI-vel. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a kormány átfogó tájékoztató akciót indított annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár értesüljön a kijárási korlátozás legfontosabb részleteiről.

A KABINET TELEVÍZIÓS KISFILMEK, KÜLTERÜLETI PLAKÁTOK ÉS INTERNETES VIDEÓK KÖZZÉTÉTELÉN TÚL TELEFONHÍVÁSOK SEGÍTSÉGÉVEL IS MEGKERESI A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT.

IMG 20200328 131059

Fotó: Nagy Attila Károly / Index

A kormány a hívásokban arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus már az ország bármely pontján jelen lehet, ezért tovább kell csökkentenünk a személyes érintkezések számát.

A lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni

– fogalmazott Dömötör.

A kabinet arra is felhívja a figyelmet, hogy a 65 évnél idősebb állampolgárok csak 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerboltokat, piacokat és gyógyszertárakat, és ezeken a helyeken ebben az időszakban mások nem tartózkodhatnak. A hanghívásban az is elhangzik, hogy ezek a szabályok a járvány lelassítását segítik.

fecsego.eu/index.hi

Leave a Reply 125 megnézve, 1 alkalommal mai nap |