< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y telekommunikációs eszköz segítségével megtartott ülésen került letartóztatásba a hódmezővásárhelyi kábítószertermesztő

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y telekommunikációs eszköz segítségével megtartott ülésen került letartóztatásba a hódmezővásárhelyi kábítószertermesztő


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti szolgálata során indítványt tett annak a hódmezővásárhelyi férfinek a letartóztatására, aki házának zárható pincéjében termesztett marihuanát.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a pincéjében kialakított egy speciális hőszigeteléssel, szellőző-és lámparendszerrel és egyéb eszközökkel ellátott helyiséget, ahol marihuanát termesztett. A rendőrség által tartott kutatás során a pincéből 69 tő került lefoglalásra a termesztéshez használt eszközök mellett. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja. A nyomozás során az is megállapítást nyert, hogy a gyanúsított a termesztéshez használ áramot is illegálisan vételezi akkor, amikor a mérőórát kikerülve rácsatlakozott az áramhálózatra, 50 ezer forintot meghaladó kárt okozva ezzel.

A termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy a büntetett előéletű férfi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt valósította meg a cselekmények egy részét.

A bíróság a főügyészség indítványának helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést, amely nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

A nyomozási bíró az ülést a veszélyhelyzetre figyelemmel a rendőrség és a bíróság között telekommunikációs eszköz segítségével kiépített távkapcsolat útján tartotta meg, így a bírósági tárgyalóban csak az ülést vezető bíró, az ügyész és a jegyzőkönyvvezető tartózkodott, míg a védő a gyanúsítottal volt egy rendőrségi kihallgatóban.

S z e g e d, 2020. március 30.

                                               Dr. Kopasz Zsolt 
                                                  főügyész
Leave a Reply 107 megnézve, 2 alkalommal mai nap |