< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: A kormány nem törődik a munkájukat elvesztőkkel? Tömeges munkanélküliség veszélyeztet

| Mobile | RSS

A kormány nem törődik a munkájukat elvesztőkkel? Tömeges munkanélküliség veszélyeztet

OLKT.hu

KÖZÉLETKözzétéve 2020 Már 31.

Egész Európában tombol a koronavírus-járvány, aminek egészségileg leginkább (de nem kizárólag) az idősek látják igazán kárát. A gazdaság azonban szinte teljesen megállt, ami tömeges elbocsátásokhoz vezet. Miskolcon már most szemmel látható a munkanélküliség, a kormány pedig tétlenül néz, ellentétben szomszédainkkal.

A Facebookon tette közzé egy miskolci honfitársunk a következő gondolatmenetet, amivel felhívja a figyelmet arra, hogy nem idő várni a sült galambra a kormány részéről és hagyni, hogy teljesen ledöntse hazánkat a munkanélküliség. Európában a legtöbb ország a járvány alatt alapjövedelmet fizet, itt pedig tétlenül nézi az ország vezetése, ahogy tönkremennek családok.

” Miskolc, Macropolis, ma délelőtt. Munkaközvetítő iroda. Egész héten tömeg előtte. Itt nincs 1.5 méteres távolság az emberek között. Munkát keresnek, csak nincs. Tömegesen bocsájtják el, vagy küldik fizetetlen szabira az embereket. Maradjon mindenki otthon! Éhesen?
Ha nem kapnak sürgősen támogatást, balhé lesz!
Kezdhetünk bezárkózni!
Biztos hogy a katonaság kivezénylése a megoldás? A környező országokban alapjövedelmet fizetnek az elbocsájtottaknak!
Itt senkit nem hagynak az út szélén!
Kivéve ha szegény!
Sürgős segítséget a rászorulóknak!
Nem hiszed?
Én szóltam!”

A hozzászólásokban szintén az elmúlt tíz év kommunikációs mesterfogásait pellengérezték ki leginkább. “De hiszen eddig dübörgött a gazdaságunk és tízmillió forint spórolt pénze van egy átlagos családnak.”

“Nincs meghosszabbított munkanélküli segély sem, a héten kaptam meg a határozatot, 52 nap, napi 2 ezer forint. Ha ha ha.”

“Ebből látszik, hogy a nagy dübörgő gazdaságunkban a bérből és fizetésből élő emberek max a következő három napra tudtak félretenni a munkabérükből. Ha lenne az embereknek tartaléka, nem állnának sorba a munkáért egy ilyen helyzetben.” ”  Dolgozói szegénység, a direkt alacsonyan tartott fizetések, na meg hányan nem voltak bejelentve, vagy csak 4 órára….. Itt katasztrófa lesz. “

Forrás: Facebook

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 175 megnézve, 2 alkalommal mai nap |