< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y tíz illegális határátlépőt próbált meg Ausztriába csempészni –vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y tíz illegális határátlépőt próbált meg Ausztriába csempészni –vádat emelt az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a horvát férfivel szemben, aki tavaly októberben tíz magát afgán nemzetiségűnek valló személyt próbált meg Nyugat-Európába csempészni.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen személyekkel állapodott meg abban, hogy a román-magyar határtérségből illegális határátlépőket szállít Ausztriába. A megállapodásnak megfelelően a férfi 2019. október 6. napjáról 7. napjára virradóra Deszk külterületre hajtott, ahol a 43-as számú főúton az általa vezetett autóba felvett az erdőből előbújó 10, magát afgán nemzetiségűnek valló személyt. Az afgánokat ismeretlen embercsempészek – un. sétáltatók – segítségével Szerbiából a hármashatárt megkerülve előbb Romániába, majd onnan a zöldhatáron át illegálisan Magyarország területére lépve Deszk külterületére csempészték, ahol vádlott megérkezéséig az erdőben bújtatták el. Az afgánok a Magyarország területére történő jogszerű belépés és tartózkodás feltételeivel nem rendelkeztek.

Miután a vádlott az illegális határátlépőket az autójába felvette, Szeged irányába indult, de a városban a rendőrök igazoltatták, majd előállították és őrizetbe vették.

A vádlottal szemben az ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. március 31.

                                               Dr. Kopasz Zsolt 
                                                  főügyész
Leave a Reply 144 megnézve, 1 alkalommal mai nap |