< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Egy az egyben felépítik a Földet a Minecraftban

| Mobile | RSS

Egy az egyben felépítik a Földet a Minecraftban

Tóth Balázs

TÓTH BALÁZSKÖVETÉS2020.04.06. 10:31

Több ezer Minecraft-játékos elhatározta, hogy felépíti a Földet a játékban, mert mostanában elég nehéz világot látni. Óriásinak tűnhet a Föld felszínének 510 millió négyzetkilométere, nem tudnánk egy emberélet alatt minden kis szegletét bejárni, de a játék pályája ennél is nagyobb, négymilliárd négyzetkilométeren terül el.

Elméletileg beleférne a Minecraftba a teljes Föld, ám ezt a magasságbeli korlátozások mostanáig megakadályozták.  Ezen változtattak egy kiegészítővel, amely végtelen magasságot és mélységet engedélyez a pályán.

Már csak egy újabb kiegészítőt, a terra 1-to-1 modot kellett hozzáadni, amely a Google Térkép és más adatbázisok földrajzi információi alapján állítja elő a Föld méretarányos másolatát.

CopperCanyonMex.png

A projektben igyekeztek a növényzetet, az utakat és az éghajlati jellegzetességeket is átültetni a játékba, amennyire csak lehetséges, de így is szükség van építőkre, mert az a cél, hogy az ember által készített struktúrák is felkerüljenek a játék térképére. Minden egyes épületet felhúznának.

Már hatvanezer ember csatlakozott a projekt Discord csatornájához, a Redditen létrehozott csoport hatezer tagot számlál, és egy ekkora közösségnél már komoly nehézséget jelent a szervezés, hogy mindenki a közös munkára fókuszáljon. Egyelőre nem lehet megmondani, mikorra készülhet el a Föld másolata, és még az is elképzelhető, hogy ez a munka soha nem ér véget, mert megváltozik a bolygó, mire a cél közelébe érnek.

(Vice)

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |