< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y a családja kiirtásával fenyegetőzött – távoltartását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y a családja kiirtásával fenyegetőzött – távoltartását indítványozta az ügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje le annak a férfinek a volt élettárástól való távoltartását, aki a közösen lakott ingatlanból nem volt hajlandó elköltözni és többször megfenyegette a nőt.

A gyanúsított és a nő 2011. óta éltek élettársi közösségben egy szegedi lakásban, majd miután a kapcsolatuk fokozatosan megromlott, az élettársi kapcsolat 2017-ben meg is szakadt. A sértett ekkor kérte a férfit, hogy költözzön el a közösen lakott ingatlanból, de gyanúsított ennek nem volt hajlandó eleget tenni.

A gyanúsított 2020. március hónapjának elején azzal fenyegette meg félelemkeltés céljából a sértettet, hogy kiírtja a családját és a gyerekeket, illetve a hónap során több alkalommal azzal is fenyegetőzött, hogy elviszi magával a gyerekeket és a nő soha többet nem fogja látni őket.

Mindezeken túlmenően 2020. április 4. napján a délelőtti órákban a lakás berendezési tárgyait ütögetve ismételten megöléssel fenyegette a nőt, majd a sértettet lökdöste, szidalmazta és ököllel arcon ütötte.

A nő másnap joghatályos magánindítványt terjesztett elő a férfi felelősségre vonása iránt.

A volt élettárs sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság 4 hónapi időtartamra rendelje el a gyanúsított távoltartását a sértett lakóhelyétől, valamint tiltsa el a sértettel való közvetett vagy közvetlen kapcsolatba lépéstől.

Az ügyész indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt a telekommunikációs eszköz segítségével megtartott ülésén.

S z e g e d, 2020. április 9.

                                                                                           Dr. Kopasz Zsolt 
                                                                                                    főügyész                                      
Leave a Reply 146 megnézve, 1 alkalommal mai nap |