< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Szanyi Tibor Nyílt levele a Magyar Szocialista Párt tagjaihoz

| Mobile | RSS

Szanyi Tibor Nyílt levele a Magyar Szocialista Párt tagjaihoz

KezdőlapBudapesti hétköznapok  Szanyi Tibor Nyílt levele a Magyar Szocialista Párt tagjaihoz

szanyi-tibor
fotó: szanyitibor.hu

Írta: Szanyi Tibor -2020.03.121364 1

Szanyi Tibor az MSZP nemrégen kilépett egykori ikonikus figurája, a legújabb magyar baloldali párt az Igen Szolidaritás alapítója a Városi Kurírt kérte meg, hogy közölje nyílt levelét. Szanyi így fordul volt párttársihoz annak okán, hogy a párt vezetése  a vírusveszély ellenére is megtartja  a hétvégi kongresszusán.

Barátaim, Elvtársaim!

Igazolva látom, hogy okos döntést hoztam, amikor tavaly december 13-án megszüntettem a pártban lévő tagságomat. Nem rátok voltam dühös, hanem a vezetőitekre, akikkel semmi szín alatt nem akartam tovább vállalni még a közösség látszatát sem.

Nekem több mint elég volt! Most azonban rajtatok a sor, mert éppen őrültségbe rohantok. Én már kívül vagyok, ám az irántatok való barátságom és felelősségem nem csökkent.

Hírlik, hogy elnökötök és haverjai minden áron Kongresszust akarnak tartani szombaton. Belerángatnak benneteket egy olyan kalandba, ami maga az erkölcsi mélység.

A közvélemény a kormánytól már napok óta várta a kemény, de értelmes intézkedéseket. Most egy sor ilyet meghirdetett, de ne gondoljátok, hogy ez a vége. Nehéz időszak előtt állunk, s nem csak mi, hanem az egész világ. Alig valamivel a kormány döntései után, bár ezektől függetlenül, az ENSZ (WHO) világjárványnak minősítette a globális helyzetet.

A vezetőitek pedig dacolva a rendkívüli helyzettel, konkrétabban szólva a vészhelyzettel, Kongresszust akarnak tartani.

Nézzük a tényeket!

A rendkívüli szabályokat kijátszva a zárt Kongresszust egy nyílt teraszon akarják megtartani. Rossz hírem van. Egy épület teraszai is az épület részét képezik, azaz aligha minősülnek szabad térnek. Persze már most az MSZP-n röhög a fél ország, hogy majd a Villányi úti teraszról fognak zengeni a szónoklatok, vagy talán hangosítás nélkül suttogni készültök?

Ám amire a vezetőitek készülnek, az sajnos nem vicc

A Kongresszus összetétele elsöprő arányban 65 év feletti emberekből áll, azaz a mostani koronavírus által leginkább veszélyeztetett korosztály, hiszen az országos testületekbe való megválasztás egyik ki nem mondott szempontja mindig is az volt, hogy a nyugdíjasok könnyebben ráérnek, ráadásul ingyen utazhatnak.

Mindannyian nap-mint-nap kisebb-nagyobb közösségekbe jártok, vagyis a vírushordozás szempontjából a legnagyobb kockázatoknak vagytok kitéve. És akkor most nem csak ti jönnétek össze, hanem hoznátok az összes lehetséges kórokozót is. Vészhelyzet idején ezt hogy gondoljátok?

Hogyan fogtok elszámolni a szavazókkal, ha az országosan és a világszinten kihirdetett vészhelyzetre, s a formális jogra is fittyet hányva üléseztek? Mi a tét? Az hogy a teljesen alkalmatlan, és ‘de facto’ immár a padló alá bukott elnökötök még időben be tudjon bújni a választmányi elnök asszony szoknyája mögé? Ennyi?

Az MSZP már hosszabb ideje nem szól másról, mint hogy a vezetőség derékhadát alkotó Hagyó-árvák 5-10-15 országgyűlési mandátumot foghassanak. Ezek elárultak benneteket, elárulták a baloldalt és elárultak szinte mindent, aminek köze van a morális tartáshoz.

Ezek kizsigereltek benneteket. Benneteket, akik megannyi gond és nyűg dacára rendre ott álltatok az utcákon, a tereken, miközben ezeknek az a legfőbb gondjuk, vajon kapnak-e sofőrt a szolgálati limuzinjaikhoz.

Tudjátok, a baloldaliság leglényege a szolidaritás

Igen. Az, hogy az elnyomottakkal, a kárvallottakkal azonos platformra állunk, velük szilárd egységben. Nomármost, amikor az egész ország szív a kényszerektől, amikor emberek százezrei veszítik el a kenyerüket, a megélhetésüket és szinte mindenüket, amikor családok millió néznek maguk elé, vajon áprilisban miből fogják kifizetni a villanyszámlájukat és egyebeket, akkor ti kevélyen kongresszusozni akartok?

Bocs, de a baloldaliság, a szolidaritás most azt diktálja, hogy ha szenved az ország, akkor ti sem tehettek úgy, hogy igen, mindenki, kivéve a kapzsi vezetőitek menetrendje.

Életemben nem gondoltam volna azt mondanom, még ebbe a megátalkodott Orbánba is több felelősség szorult, mint a mai vezetőitekbe. Persze Orbánnak is megvan a maga keresztje Semjén személyében, akinek a fokozott misézési ötlete pont olyan agyament őrültség, mint az MSZP tervezett Kongresszusa.

Könyörgöm, ne tartsatok most Kongresszust!

Aggódó barátsággal:
Szanyi Tibor

forrás:városiKurir

Leave a Reply 159 megnézve, 1 alkalommal mai nap |