< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Két fegyvert engedély nélkül tartó férfi letartóztatását kezdeményezte az ügyészség a hétvégén

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Két fegyvert engedély nélkül tartó férfi letartóztatását kezdeményezte az ügyészség a hétvégén

 
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során két szegedi férfi letartóztatására tett indítványt a nyomozási bíró felé, akik egymástól függetlenül engedély nélkül tartottak lőfegyvert.

A gyanúsítottak egyike régóta nehezményezte húga és a sértett között kialakult párkapcsolatot, melynek többször hangot is adott. A gyanúsított azt írta 2020. április 10. napján délelőtt sms üzenetben a sértettnek, hogy „meg is halhatsz a családodért”, majd 13 óra körül megjelent a sértett szegedi házánál és az autója motorházának tetejére fellépve az ingatlan kerítésén át beugrott. Ezután a gyanúsított ráfogta az udvaron tartózkodó sértettre a nála levő pisztolyt, majd fenyegette őt. A sértett a fenyegetés elől a házba szaladt és megpróbálta az ajtót maga után behúzni, közben telefonon értesítette a rendőrséget. A gyanúsított a sértett után ment, az egyik kezével az ajtót rángatva próbált bejutni és mikor az ajtó résnyire kinyílt, akkor a fegyverrel a résen át a sértett felé lőtt. A lövés a sértettet nem találta el, a bejárati ajtó mellett az épület falába fúródott. Ezután a gyanúsított a fegyvert eldobta és közölte a sértettel, hogy rendezzék le ezt másképp, majd amikor az ajtót már nem tudta a sértett tovább tartani, akkor fojtogatni kezdte őt és kölcsönös verekedés alakult ki közöttük. A sértett kihasználva azt, hogy a gyanúsított elengedte őt és visszament a lőfegyverért, az épület mellékhelyiségébe zárkózott. Röviddel ezután a rendőrök a helyszínre érkeztek és a gyanúsítottat előállították.

A másik gyanúsított 2020. április 10. napján kora délután találkozott egy szegedi buszmegállóban egy ismerősével, aki 4.000.-Ft-ért ajánlott fel neki eladásra egy német gyártmányú pisztolyt. A gyanúsított az ajánlatot elfogadta, átvette a pisztolyt, majd azt a nadrágja hátsó részébe tűzte, de ezt megelőzően még több alkalommal elővette és eltette. A buszmegállóban tartózkodók észlelték a gyanúsított cselekményét és a rendőrséget értesítették, akik a helyszínre érkezve előállították a férfit és őrizetbe vették.

Mindkét fegyver Flobert típusú pisztoly, a jogszabályok szerint tűzfegyvernek, ezáltal lőfegyvernek minősül, amelynek tartására egyikük sem rendelkezett engedéllyel. A lőfegyver egyébként 8 napon túl gyógyuló sérülés előidézésére alkalmas, az emberi élet kioltására nem.

A húga barátjára támadó gyanúsított vonatkozásában az ügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye, míg a lőfegyvert vásárló gyanúsított vonatkozásában a többszörösen büntetett előéletére, visszaesői minőségére is figyelemmel, a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére.

A bíróság az ügyészi indítványnak mindkét gyanúsított vonatkozásában helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

S z e g e d, 2020. április 14.
Távollevő: Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

                                                              helyett:      
                                                                                       Dr. Törő Sándor
                                                                                      főügyészhelyettes
Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |