< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Édesanyját fenyegette életveszélyesen távoltartását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Édesanyját fenyegette életveszélyesen távoltartását indítványozta az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak a távoltartását, aki napokon keresztül fenyegette életveszélyesen édesanyját.

A megalapozott gyanú szerint a férfi mintegy négy éve élt együtt édesanyjával a sértett tulajdonát képező házban. Ennek oka az volt, hogy a férfi az édesanyjától ajándékba kapott korábbi ingatlanát felgyújtotta és megrongálta, ennek ellenére őt később a sértett befogadta. Kapcsolatuk a közös háztartásban töltött évek alatt megromlott, mivel a gyanúsított rendszeresen nagymértékben fogyasztott alkoholt és emiatt többször szóváltás is alakult ki közöttük. A nő fia a 2020. április 12. és április 14. napja közötti időszakban a közös háztartásukban édesanyját több alkalommal szóban megfenyegette azzal, hogy megöli, idegileg tönkreteszi, komoly félelmet keltve ezzel a sértettben. Mindezeken túlmenően a fenyegetések nyomatékosítására a gyanúsított a sértett tulajdonát képező házban több berendezési tárgyat össze is tört. A sértett a fenyegetések után kihívta a rendőrséget 2020. április 14. napján délben, akik meg is jelentek a gyanúsított elszámoltatása végett. A sértett ekkor azonban még azt jelentette ki a rendőröknek, hogy nem kíván joghatályos magánindítványt előterjeszteni a fia ellen, mivel az önként távozott az ingatlanból. Röviddel mindezeket követően azonban a sértett ismételten felkereste az édesanyját és a további bántalmazások, valamint fenyegetések elkerülése végett a sértett újból kihívta a rendőröket, aki ekkor már előterjesztette magánindítványát fia felelősségre vonása iránt a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt.

A folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt indult eljárásban figyelemmel annak veszélyére, hogy a kényszerintézkedés elrendelése hiányában a gyanúsított a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné, vagy azt folytatná, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, az ügyészség indítványt tett négy hónapi időtartamra a sértettől, valamint annak lakóhelyétől való távoltartás és a sértettel való közvetett vagy közvetlen kapcsolatba lépés megtiltásának elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Makói Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

S z e g e d, 2020. április 16.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |