< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Kétszázhoz közelít az elhunytak száma, újabb 68 ember fertőződött meg koronavírussal

| Mobile | RSS

Kétszázhoz közelít az elhunytak száma, újabb 68 ember fertőződött meg koronavírussal

SZERZŐ: 168 ÓRA

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1984 főre, összesen 68 fővel nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölta a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. 

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. április 19.

Operatív törzs: Emelkedik a járványgörbénk, még felszálló ágban van Magyarország

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |