< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Trolibusz elé kanyarodva okozott tömegszerencsétlenséget – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Trolibusz elé kanyarodva okozott tömegszerencsétlenséget – vádat emelt az ügyészség

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti nővel szemben, aki közel két éve, érvényes vezetői engedély nélkül vezetve okozott tizenkét embernek sérülést.

A vádirat szerint a nő vezetői engedélyének érvényessége már közel egy éve lejárt, amikor az édesapja tulajdonát képező személygépkocsit vezette 2018. március 8. napján Szegeden, a reggeli órákban. A vádlott közlekedése során figyelmetlenségéből adódóan az egyik mellékutcából balra nagyívben elékanyarodott a főúton szabályosan közlekedő trolibusznak. A busz sofőrje már csak féktávon belül észlelte a vádlott által vezetett gépkocsit és ebből adódóan a vészfékezése ellenére összeütköztek. A trolibuszon a sofőrön kívül mintegy 20 utas tartózkodott, akik közül az ütközés következtében öten súlyos, 8 napon túl gyógyuló orr-, láb-, kéz-, ujjtörést szenvedtek el. További hat utasnak, valamint a buszvezetőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A vádlott közlekedése során megszegte azt a szabályt, mely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződében az olyan járműnek, amely „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblával védett úton közlekedik. A vádlott ezzel a szabályszegésével okozati összefüggésben gondatlanságból 12 személynek okozott sérülést.

A járási ügyészség a vádlottat tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétéségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. április 21.

                                              Dr. Kopasz Zsolt 
                                                  főügyész                   
Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |