< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Donáth Anna nyílt levelet írt az EU vezetőinek, hogy támogassák a minőségi, “független” újságírást

| Mobile | RSS

Donáth Anna nyílt levelet írt az EU vezetőinek, hogy támogassák a minőségi, “független” újságírást

2020.04.22.0Facebook27ViberSMSVK

AMomentumos magyargyűlölő szerint a független újságírókat (ami az ellenzéké, annyira független) támogatni kell. Nem elég az Index, 444, ATV, 24.hu, Magyar Hang, Mérce, Azonnali, RTL, HVG, 168 Óra, Magyar Narancs stb… még egy kis pénzt szeretnének a hazaárulók az Orbán elleni küzdelmükhöz.

Azt szeretnénk, hogy az Európai Bizottság hozzon létre egy rendkívüli alapot, ami közvetlenül támogatja a hírekkel foglalkozó médiát és a minőségi újságírást.

„Negyvenkét aláírással, köztünk az enyémmel intéztünk nyílt levelet az EU vezetőihez. Pártállástól független csatlakoztunk az európai hírújságírást mentő kezdeményezéshez. Azt szeretnénk, hogy az Európai Bizottság hozzon létre egy rendkívüli alapot, ami közvetlenül támogatja a hírekkel foglalkozó médiát és a minőségi újságírást – különös tekintettel a helyi és regionális szereplőkre. Az alap mellett források átcsoportosítására és célzott támogatásokra is szükség van! Javaslatunk szerint a fiatalokat külön sajtóutalványokkal támogathatnánk, ami egyszerre szolgálná a minőségi sajtó támogatását és a médiaműveltség növelését.

A koronavírus az egész világon komoly problémákat okoz a tájékoztatásban is, hírek helyett gyakran dezinformáció jut el az emberekhez. Ennek ellensúlyozása csak EU-s forrásból és szervezésben történhet. Mindenütt szükség van erre a segítségre – de különösen fontos lenne Magyarországon.”

fecsego.eu/vadhajtások.hu

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |