< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Olyan nyílt levelet kapott Deutsch Tamás egy lengyel EP-képviselőtől, amilyet rég olvastunk

| Mobile | RSS

Olyan nyílt levelet kapott Deutsch Tamás egy lengyel EP-képviselőtől, amilyet rég olvastunk

április 24, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: MTI

Nyílt levelet írt Radoslaw Sikorski lengyel néppárti EP-képviselő, volt külügyminiszter Deutsch Tamásnak, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetőjének, amelyben reagál a magyar EP-küldöttség Donald Tusknak küldött korábbi levelére – írja a Népszava.

A nyílt levél lengyel szerzője szerint Tusk nem nácizta le Orbán Viktort, csupán arra akart rávilágítani, hogy a lengyel és a magyar populisták cinikus politikai játszmákra használják a társadalom megosztottságát.

“Sértőnek tartom, hogy a magyar kormánypárti sajtó Donald Tusk családjának a második világháború idején Gdanskban elszenvedett tragédiáját arra használta, hogy zaklasson egy nagy hazafit és európait”

– írja Sikorski.

Az lengyel képviselő két igencsak csípős kérdést is megfogalmazott:

“Tényleg emlékeztetni akar minket arra, hogy Magyarország melyik oldalon harcolt a második világháborúban? Tényleg fel kellene tennünk a kérdést, hogy a Fidesz vezetői vagy az önök nagyapái melyik oldalon harcoltak?”

Sikorski szerint a hasonló levelek fogalmazása helyett a Fidesznek inkább azzal kéne foglalkoznia, hogy nem politikai céljai elérésére használja fel a járványt. A képviselő megemlíti a CEU-botrányt, a gyűlöletkampányokat, és még Vlagyimir Putyin is képbe hozza:

“Az én modern konzervatív felfogásomtól távol áll külföldi egyetemek bezárása, a köz- és a kereskedelmi média bekebelezése, gyűlöletkampányok indítása külföldiek és az EU ellen, és Vlagyimir Putyin körbe udvarlása.”

“Sok szerencsét az EU-t gyűlölő nacionalisták társaságában! Remélem, ismét a vesztes oldalon állnak” – zárja levelét Sikorski.

A teljes levél ide kattintva olvasható.

fecsego.eu/ellenszél


Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |