< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Hogy működik a budapesti maszkszigor?

| Mobile | RSS

Hogy működik a budapesti maszkszigor?

DSC 1501
-kg-

-KG-KÖVETÉS2020.04.27. 05:05

Karácsony Gergely főpolgármester múlt heti bejelentése után április 27., azaz ma reggeltől már nemcsak a BKK járatain, hanem Budapest minden kereskedelmi egységében, üzletében, élelmiszerboltjában, piacán, illetve a taxik használatakor is kötelező maszkot, vagy valamilyen, az arcot eltakaró kendőt vagy sálat viselni.Hogyan sikerül Budapestnek felvennie a ritmust a maszkviselés terén? Látta, hogy valakit a maszk hiánya miatt zaklattak? Verekedés lett a maszkosztásból? Vagy épp tökéletesen vizsgázik a főváros kötelező maszkviselésből? Írja meg!KÜLDJE EL NEKÜNK!

Hogy a kötelező maszkviselés zökkenőmentesen történjen, a BKK maszkosztással segíti, összesen 60 ezer mosható, vasalható textilmaszkot osztanak szét a főváros tíz legforgalmasabb csomópontjain.

A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak.

Így az elkövetkező napokban, mától kezdve reggel 7 és 9 óra között a a Batthyány téren, a Deák Ferenc téren, a Nagyvárad téren, az Örs vezér terén, a Széll Kálmán téren és Újpest-központnál, valamint Kelenföld-vasútállomásnál, a Keleti pályaudvarnál,  Kőbánya-Kispesten és a Nyugati pályaudvarnál osztanak maszkot a metróállomás bejáratánál.

A rendelkezés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra, illetve azokra a járművezetőkre, akik meg tudják tartani az utasoktól való legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól. 

Borítókép: Bődey János / Index

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 95 megnézve, 1 alkalommal mai nap |