< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Közös közleményt adott ki Donald Trump és Vlagyimir Putyin

| Mobile | RSS

Közös közleményt adott ki Donald Trump és Vlagyimir Putyin

MTI2020.04.26. 18:40

Közös közleményben emlékezett meg Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök az amerikai és szovjet katonáknak a második világháború végén az Elba folyó fölött megsérült hídon történt történelmi találkozásának 75. évfordulójáról.

A Kreml és a Fehér Ház által egy időpontban kiadott, szombati keltezésű közleményben kiemelték:az “Elba szelleme” példa arra, hogyan tudnak országaik felülkerekedni a különbözőségeiken, bizalmat építeni egymással és együttműködni egy nagyobb ügy érdekében.A 75 évvel ezelőtti kézfogás jelképesen a náci rezsim végleges vereségét hirdette.
Az évforduló alkalmából tervezett ünnepségeket a szászországi Torgau városban a koronavírus-járvány miatt le kellett mondani. 

Vlagyimir Putyin és Donald TrumpFORRÁS: AFP/POOL/JORGE SILVA

Trump és Putyin a pandémia miatt az utóbbi hetekben több alkalommal is telefonon egyeztetett egymással.Az eredetileg május 9-re a náci Németország feletti győzelem 75. évfordulója alkalmából Moszkvába meghirdetett katonai parádéra – több más államfőhöz hasonlóan – Donald Trump is hivatalos volt. A rendezvényt bizonytalan időpontig elhalasztották.

fecsegoe.eu/origo.hu

Leave a Reply 105 megnézve, 1 alkalommal mai nap |