< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Elit hadsereg: egy év alatt csaknem fél milliárddal nőtt Kövér őrségének bére

| Mobile | RSS

Elit hadsereg: egy év alatt csaknem fél milliárddal nőtt Kövér őrségének bére

SZERZŐ: 168 ÓRA

Összesen bruttó 478,5 millió forinttal nőtt 2018 és 2019 között az Országgyűlési Őrség dolgozóinak bére – derül ki a szervezet parlamenti oldalára feltöltött nyilvános beszámolókból, amit a Népszava szúrt ki.

Az összesítésből az is látszik, hogy a több százmilliós béremelést nem indokolja a létszám óriási növekedése: míg 2018-ban 416 foglalkoztatott (ebből 16 vezető) dolgozott a szervezetnél, a tavalyi összesítés szerint 424 foglalkoztatott (ebből 18 vezető) volt a házőrségi kötelékben. 

Az őrök bére ugyanakkor 410,5 millióval, vezetőiké 68 millió forinttal nőtt egy év alatt, beleszámítva az alapbér-növekedést, prémiumokat, túlórákat „egyéb juttatásokat” is. 

Kövér LászlóFotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A bértáblából az is kiderül, hogy a tisztek havi nettó 700 ezer forintot kerestek tavaly Kövér hadseregében, fizetésüket pedig átlagosan havi 426 ezer forint egészítette ki különféle juttatások formájában. Jóval szerényebb, nettó 302 ezer forint a nem vezető beosztású őrök fizetése, igaz, ők is szép prémiumot és túlórapénzt – fejenként átlagosan 161 683 forintot –  kereshetnek havonta. A fizetéskülönbség azonban így is közel háromszoros a két besorolás között.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2018. december 10.

Kövér László házőrsége 35,5 millió forintot utazgatott el

Tisztavatás a Kossuth téren Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 2013-ban alapított házőrségről a többség azt tudhatja, hogy félelmetes fegyverarzenállal rendelkeznek – a gépkarabély, gránátvető, mesterlövész puska is rendszeresített eszköz náluk; a hadsereghez illő fegyverzetre a belügyminiszter szerint a terrorveszély elhárítása miatt van szükségük. Hazai terrortámadásról ugyan nem hallottunk a közelmúltban, ahogy az őrség munkáját is viszonylagos csend övezi: legutóbb kedden adtak hírt létezésükről, amikor rendőrt hívtak a Parlamentet rózsaszín festékkel kidekoráló részeg lányra.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 178 megnézve, 1 alkalommal mai nap |