< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Munkadíjat próbáltak meg kőműves kalapáccsal behajtani – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Munkadíjat próbáltak meg kőműves kalapáccsal behajtani – vádat emelt az ügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik a tavalyi év végén egy házfelújítással kapcsolatban ki nem egyenlített követelésüket próbálták meg erőszakkal behajtani.

A vádirat szerint a kőművesként dolgozó vádlottak egyike megállapodott a sértettel tavaly nyáron, hogy az egyik Csongrád megyei faluban található házát felújítva, kicseréli a nyílászárókat, valamint a házat nemesvakolattal és szigeteléssel látja el. Az elvégzett munkáért munkadíjként 1,2 millió forintot állapítottak meg és a megbeszélteknek megfelelően a felújítás befejezésre is került tavaly december elején. A kölcsönösen kialkudott munkadíjból azonban 225.000.-Ft-ot a sértett nem fizetett meg arra való hivatkozással, hogy nem megfelelő minőségű az elvégzett munka. Többszöri telefonbeszélgetésre és követelőzésre sem volt hajlandó a sértett tartozását kiegyenlíteni, majd tavaly december 22-én a vádlott három társával felkereste a sértettel azzal az indokkal, hogy a helyszínen maradt szerszámait elvigye. Miután a vádlott és három társa a sértett házánál megjelentek, a sértett és fia kaput nyitott, a szerszámokat felpakolták, ezt követően azonban a vádlottak kőműves kalapácsot és boxert ragadtak és a nagykapu mögött álló sértetteket benyomva visszamentek az ingatlan udvarára. A vádlottak közölték a sértettel, hogy fizesse ki a tartozását, különben leverik a lakóház szigetelését, valamint a tartozás fejében elviszik az ingóságait és az is elhangzott, hogy agyonverik, amennyiben nem adja meg a pénzt. A vádlottak egyike, hogy a követelésnek nyomatékot adjon, a sértettet boxerrel vállon és felkaron ütötte azt kiabálva, hogy eltöri a csontjait. Ugyancsak megütötték több alkalommal a sértett védelmére kelő fiát is.

A vádlottak, miután a sértett a bántalmazások és a fenyegetések hatására sem volt hajlandó megadni a tartozást, magatartásukkal felhagytak és azzal távoztak a helyszínről, hogy pár nap múlva visszajönnek.

A sértett és a fia a fej, valamint a váll, felkar zúzódását szenvedték el a bántalmazások következtében, amelyek 8 napon belül gyógyulnak.

A járási ügyészség a vádlottakat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettével, valamint minősített magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

Az eljárás kezdeti szakaszában letartóztatásban, majd azóta bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt szabadlábon védekező vádlottak bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. április 30.
a távollevő:
Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

                                               helyett:

                                            Dr. Törő Sándor
                                  főügyészhelyettes
Leave a Reply 179 megnézve, 1 alkalommal mai nap |