< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Pusztítóbb lesz a második hullám

| Mobile | RSS

Pusztítóbb lesz a második hullám

Frissítve: 2020 máj 6.  33 0

A tudósok szerint hiba lenne hátradőlni: ahogy a korlátozásokat enyhítik, úgy szabadulhat el ismét a koronavírus Olaszországban!

A londoni Imperial College kutatói szerint nagy hiba lenne alábecsülni a járványt: amint enyhítik a korlátozásokat, úgy nőhet ismét a fertőzöttek száma Olaszország-szerte. A matematikai modell bevallottan pesszimista, de a kutatók szerint elgondolkodtató: ha a védekezés második fázisába lépett Olaszország lakói csak a korlátozások előtti aktivitásuk 20 százalékához térnek vissza, úgy több halottal kell számolniuk, mint a járvány első hullámában eddig elhunyt nagyjából 30 ezer ember. Ha pedig a “normál élet” 40 százalékára állnak vissza, úgy a halottak száma akár további 23 ezerrel növekedhet.

Az Imperial College kutatói hangsúlyozták: számításaik szigorúan elméletiek, és nem vették figyelembe a megváltozott szokásokat, maszkviselési és távolságtartási szabályokat sem – írja a The Daily Mail.

Olaszországban május 4-én oldották fel a rendkívül szigorú korlátozások egy részét, elkezdődhettek bizonyos ipari munkák, korlátozottan újraindulhattak a gyárak, és az utazási megszorításokon is enyhítettek, ahogyan a járvány – épp a szigorú lépéseknek hála – alábbhagyott az országban.

fecsego.eu/ellenzék

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |