< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Szerelem / Blog article: A spermában is ott lehet a koronavírus

| Mobile | RSS

A spermában is ott lehet a koronavírus

Bozsó Ági

BOZSÓ ÁGI2020.05.07. 20:32

Kínai kutatók egy friss tanulmánya szerint a spermában is megtalálható a koronavírus – írta meg a Business Insider.

Az új tanulmány, csütörtökön jelent meg az American Medicine Association folyóiratában.

Kínai kutatók egy csoportja 38 koronavírussal ápolt férfi betegtől vett spermamintát a Vuhannal határos Henan tartományban. Hat, 20 és 50 év közötti páciens váladékában fedezték fel a vírus nyomait, ez a vizsgált minták 16 százalékát jelenti. Már kigyógyult, és még beteg fertőzöttek mintáiban is ki tudták mutatni a koronavírust.KAPCSOLÓDÓ

Szeressük azt, aki kéznél van!

Szeressük azt, aki kéznél van!

Járvány idején randizni alapvetően nem túl biztonságos, bármennyire pörög is a Tinder. New York városa addig ment, hogy hivatalosan ajánlott egy szexpartnert, akire mindig lehet számítani: saját magunkat.

A kutatók ez alapján még nem biztosak benne, hogy a vírus nemi úton is terjedhet, a nyállal azonban igen, így egy csókolózás során már könnyen megfertőződik az ember, ezért most érdemes kerülni a szexuális érintkezést. 

A vírusok jelenléte a spermában sokkal gyakoribb lehet, mint azt gondoljuk, nem szabad azt hinnünk, hogy az általában nem szexuális úton terjedő vírusok nincsenek jelen a nemi szerv váladékaiban.

– írták a kutatásban.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 178 megnézve, 1 alkalommal mai nap |