| Mobile | RSS

A Fidesz lesöpörte az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát

PJ

PJ2020.05.12. 15:10

A Fidesz nem engedte tárgysorozatba venni az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát, mondták az ellenzéki képviselők a Parlament előtt tartott rövid tájékoztatójukon kedden. 

A Mészáros Lőrincre és hasonló, NER-be jól beágyazott üzletemberekre szabott különadó tervezetét Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független képviselők írták, az ötlet azonban Botka László szegedi polgármestertől származik. Eszerint a koronavírus-járványra hivatkozva megadóztatná azokat, akik az elmúlt 10 évben a legtöbb uniós pályázaton a legtöbb pénzt nyertékKAPCSOLÓDÓ

Mészárost adóztató javaslatot adtak be Hadházyék

Mészárost adóztató javaslatot adtak be Hadházyék

A független képviselők javaslata szerint a kormány pályázatain milliárdokat kaszáló vállalkozóknak is ki kellene venniük a részüket a járvány elleni küzdelemből.

javaslat szerint azoknak kellene fizetniük, akik 2012 januárja és 2020 márciusa között többek között az államháztartás alrendszeréből, az európai uniós forrásból, a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programból, valamint a 100 százalékban állami tulajdonban álló gazdasági társaság által létrehozott alapítványtól származó pénzt kaptak, és akiknek a bevétele meghaladta ebben az időszakban az 5 milliárd forintot évente.

A javaslat viszont nem is kerülhet a parlament elé, a gazdasági bizottság kormánypárti többsége nem engedte tárgysorozatba venni azt. Szél szerint nevetséges, hogy a testület elnöke, Bánki Erik a szavazás előtt azt mondta, a javaslatot a Fidesz azért nem támogatja, mert visszamenőlegesen vetne ki adót.

A képviselői esküjüket szegték meg azok a képviselők, akik a nép helyett az oligarchák oldalára álltak! Gyávák vagytok, hozzászólni sem mertetek.

– írja Szél a Facebookon. 

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |