< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Karácsony: A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket

| Mobile | RSS

Karácsony: A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket

birom

BIROM2020.05.14. 13:05

A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket

– jelentette ki Karácsony Gergely a kormányinfót követően közzétett Facebook-bejegyzésében. A főpolgármester Gulyás Gergely értetlenkedő, Karácsony álláspontját homályosnak lefestő szavaira reagálva azt írta:

  • “1. Budapesten el kell kezdeni a nyitást.
  • 2. Amikor erről “Budapest Restart, javaslatok a főváros felelős újranyitása” címmel írok programot, annak melyik szavát nem értik?
  • 3. A kormány vagy töketlen, vagy politikai alapon bünteti a budapestieket. Nem is tudom hirtelen, melyik a rosszabb.”

Arról már írtunk, hogy a Budapest “újranyitását”, azaz a kijárási korlátozások megszüntetését, vagy enyhítését érintően is vita alakult ki a főváros és a kormány között. A főpolgármester csütörtökön reggel közzétette Facebook-oldalán válaszát Gulyás Gergelynek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis egy nappal korábban levélben fordult a főpolgármesterhez, valamint a budapesti kerületi polgármesterekhez a Budapesten is hatályban levő kijárási korlátozás megszüntetésével kapcsolatos véleményüket kérve.KAPCSOLÓDÓ

Karácsony nem érti a kormány hezitálását és bizonytalankodását a kijárási korlátozások ügyében

Karácsony nem érti a kormány hezitálását és bizonytalankodását a kijárási korlátozások ügyében

A korlátozások fokozatos megszüntetése annak a felelőssége, aki az ehhez szükséges bontásban a járványügyi adatokkal rendelkezik, írta a főpolgármester.

Karácsony emlékeztetett arra, hogy álláspontját már korábban közzétette, ennek lényege, hogy amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi, meg kell kezdeni Budapest biztonságos újraindítását, a korlátozások fokozatos megszüntetését.KAPCSOLÓDÓ

Karácsony már Budapest újraindítására készül

Karácsony már Budapest újraindítására készül

15 oldalas dokumentumban szedték össze, mit kell tennie a főváros vezetésének és a kormánynak ahhoz, hogy visszatérjen minden a régi kerékvágásba.

Csütörtökön a kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Karácsony Gergely-féle Budapest Restart tervről  azt mondta, ez a hosszú anyag azért született, hogy ne kelljen egyértelmű és világos állásfoglalást tenni azzal kapcsolatban, hogy Budapesten a főpolgármester a nyitást támogatja, és nem törekedett a lényeg leszűkítésére ebben a tervben. Karácsony vádaskodott is ebben szerinte, de vannak olyan budapesti polgármesterek, akik világosan leírték a véleményüket a nyitásról.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |