< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: Végre nevén nevezték a dolgot: az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy ami a magyar tranzitban megy, az jogellenes őrizet.

| Mobile | RSS

Végre nevén nevezték a dolgot: az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy ami a magyar tranzitban megy, az jogellenes őrizet.

KÖZÉLETKözzétéve 2020 máj 14.

A szélsőséges Fidesz és a magát kereszténynek tartó KDNP évek óta gyűlöletbeszéddel hergeli az országot a menekülő emberek ellen — mintha rájuk menne el a magyarok pénze, és nem Mészáros Lőrinc plusz a NER-es bűnözők rabolnának ki minket évek óta. Én következetesen és rendszeresen monitorozom a helyzetet a határszélen és folyamatosan tiltakoztam, mert gyermekeket zárnak be, mert megtört asszonyokat zárnak be, mert nincs segítség, mert embertelenek, rendszeresek az éheztetések — a szögesdrótokkal körülvett konténertáborok, vagy ahogy én fogalmaztam, börtönóvodák egyértelműen fogvatartási helyek, az pedig, hogy megvonják az élelmet az itt tartózkodó emberektől, nem más, mint kínzás és embertelen bánásmód.

A két családot, akinek az ügyében most döntött a bíróság, 464, illetve 526 napja tartják fogva a tranzitzónában. Az Európai Unió Bíróságának mai döntése mérföldkő: kimondja, hogy a tranzitzóna őrizetnek minősül, és őrizetbe vételre csak indokolt esetben, bírósági felhatalmazás esetén kerülhet sor, legfeljebb négy hétig. A kormánynak most az lenne a dolga, hogy eltörölje a menekültügyi szabályozás uniós jogba ütköző rendelkezéseit. Kíváncsian várom a reakciójukat, én szívesen segítek a kodifikációban!

Az is biztos, hogy ha egy politikai erő embertelen, az minden területen az, ha pedig tiszteli a másik embert, akkor képes úgy szabályozni akár olyan nehéz területeket is, mint a nemzetközi migráció. A helyzet az, hogy Orbánék ebben a globális krízisben mindig csak a politikai hasznot keresték és az sem érdekelte őket, hogy ezért százszámra zárnak be megtört gyerekeket egy világtól távol eső helyen. Nagyon remélem, hogy ez a korszak véget ér, én továbbra is tartom az irányt: küzdök az embertelenség minden formája ellen.(Szél Bernadett)

Háttér  https://index.hu/…/tranzitzona_menekultvalsag_europai_biro…/

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |