| Mobile | RSS

Orbán az áldását, az adófizetők a pénzüket adják az új pécsi stadionra

Föld S. Péter

Föld S. Péter | 2020. május 21. 10:49

A nagy múltú pécsi futballcsapat anyagi gondok miatt, sokáig alsóbb osztályú bajnokságban játszott, ám mostantól a másodosztályban folytathatja, s ehhez a dicsőséghez új stadion is jár a régi helyett. Hargitai János, a város fideszes országgyűlési képviselője közölte az örömhírt a pécsiekkel. Mint mondta, már korábban tárgyalt a miniszterelnökkel, akkor abban maradtak, hogy ha meglesz a másodosztály, lesz új stadion is. Ilyen igazságos Orbán Viktor, csak úgy, munka nélkül, nem ad semmit senkinek, tessék keccsölni, ha jön az eredmény, lesz hozzá stadion is.

Hargitai képviselő tehát meghallotta a pécsiek hangját, és úgy érezte, eljött az ideje, hogy beteljesítse az ezeréves pécsi álmot: nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas stadiont építenek a megyeszékhelyen. Nyilván azért, mert a képviselő úr meggyőzte a miniszterelnököt, hogy Pécsen már minden megvan, ami kell, az emberek elégedettek a körülményeikkel, iskola, óvoda, több is mint elég, rendelőből sem kell jobban felszerelt.

Nem folytatnánk, mert még azt gondolnák, demagógok vagyunk, a sport és a haladás ellenségei. Hanem van itt más is. Például az, hogy Hargitai képviselő büszkén jelentette: Orbán áldását adta a stadion építésére. Nem támogatta a maga részéről, hanem gyakorlatilag engedélyezte. Úgy ítélte meg hogy a pécsieknek jár a stadion, belenyúlt a zsebébe, megnézte, van-e ott elegendő pénz, aztán úgy döntött, hogy épülhet a pécsi stadion.

Pontosabban nem a saját zsebét vizslatta, hanem a miénket, adófizetőkét. És még ez utóbbi sem biztos, lehet, hogy csak a hasára ütött, mielőtt beleegyezett. Majd lesz pénz, ha máshonnan nem, valahonnan. Nyugdíjasoktól, álláskeresőktől, minden rendű és rangú rászorulóktól. Van náluk pénz, nem kell folyton rinyálni.

Most tegyük félre azt az ellenérzésünket, hogy ilyen kérdésben nem a miniszterelnöknek kellene egy személyben döntenie. Nem szabadna, hogy egy ilyen beruházás attól függjön, hogy Orbán éppen milyen kedvében van. Tud-e vele beszélni Hargitai képviselő, vagy annyira elfoglalt a miniszterelnök, hogy nem jut rá ideje. (Itt van neki ugye a vírus elleni védekezés, ami, mint tudjuk, egész embert kíván.)

Szóval, Hargitai képviselő kijárta Orbánnál a pécsi stadiont. Örvendjetek pécsiek, képviselőtök legközelebb talán új iskolát, rendelőintézetet, jobban felszerelt kórházat is szerez nektek. Vagy ha nem, legalább egy kisvasutat

fecsego.euhirklikk.hu

Leave a Reply 530 megnézve, 1 alkalommal mai nap |