| Mobile | RSS

Iszonyat nagy botrány van kialakulóban Mészáros Lőrinc körül

Írta Altruista -2020-05-28   

Népszava arról ír, hogy úgy szabadult meg Mészáros Lőrinc a szállodalánca nehéz helyzetére hivatkozva 800 alkalmazottjától, hogy közben a Kisfaludy-program keretében

17,7 MILLIÁRD FORINT TÁMOGATÁST ZSEBRE RAKOTT AZ ÁLLAMTÓL SZÁLLODAFEJLESZTÉSRE.

A programra a Magyar Turisztikai Ügynökség korábban 20 milliárd forintot szánt, később a válság miatt azonban úgy döntöttek, hogy megemelik a keretet, és 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást osztanak szét. Ebből a megemelt keretből kapta Mészáros érdekeltsége is a 17 milliárdot. A Népszavának egy felháborodott szállodaigazgató úgy fogalmazott:

„EGY JÓL KÖRÜLHATÁROLHATÓ ÉRDEKKÖR MILLIÁRDOS SZÁLLODAFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOKAT KAP, ÉS SZÁMUKRA AZ SEM VOLT PÁLYÁZATI FELTÉTEL, HOGY CSERÉBE NE BOCSÁSSANAK EL MUNKAVÁLLALÓKAT. EKÖZBEN MI HETEK ÓTA HIÁBA VÁRJUK A RÖVIDÍTETT MUNKAIDŐRE KÉRHETŐ ÁLLAMI BÉRTÁMOGATÁSI IGÉNYÜNK ELBÍRÁLÁSÁT, HOGY MINÉL TÖBB KOLLÉGÁNKNAK MEGŐRIZZÜK A MUNKAHELYÉT.”

A programra még a járvány előtt lehetett jelentkezni, akkor még nem volt kikötve, hogy a támogatást csak úgy kapják meg, ha nem bocsátanak el alkalmazottakat. Később már a járvány hatásaira hivatkozva emelték meg a pályázati keretet, de a feltételeket változatlanul hagyták. Annak ellenére tették ezt, hogy más, kifejezetten a járványhelyzettel összefüggő támogatásoknál feltétel lett a munkatársak megtartása.

Az a helyzet alakult tehát ki, hogy mialatt Mészáros szállodalánca megtehette, hogy családok százainak megélhetését tönkre tette (csak hogy magánál tartson 700 millió forintot azáltal, hogy tömegeket tesz munkanélkülivé egy válsághelyzet közepén),

AKÖZBEN MÉG ZSEBRE IS RAKOTT AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL TÖBB MILLIÁRD FORINTOT.

Ez kétségkívül még a NER mércéjével mérve is döbbenetes botrány. Nemcsak Mészáros nyert ráadásul nagyot a váratlan közpénzszórásból, más kormányközeli üzletemberek is jól jártak, milliárdokat juttattak Csányi Sándor OTP-vezérnek, Hernádi Zsolt MOL-elnök és Garancsi István oligarcha közös cégének, Szijj László szállodaipari érdekeltségének, valamint Tiborcz István több üzlettársának is.

Hogy mekkorát kaszáltak a járvány alatt a NER oligarchái, arról bővebben itt olvashatnak

:https://pestibulvar.hu/2020/05/27/soha-annyi-kozpenzt-nem-lapatoltak-a-haverok-zsebebe-mint-a-jarvany-alatt/

fecsego.eu/Pesti bulvár

Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |