< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Saját fideszes politikustársait is sokkolta Orbán a legújabb bejelentésével

| Mobile | RSS

Saját fideszes politikustársait is sokkolta Orbán a legújabb bejelentésével

Írta Altruista -2020-05-30   

Népszava értesülése szerint

TÖBB VEZETŐ FIDESZES POLITIKUST IS MEGLEPETT, HOGY ORBÁN ÚJ NEMZETI KONZULTÁCIÓT INDÍT.

Volt olyan vezető fideszes, aki azt nyilatkozta, hogy ő is csak a rádióból értesült a hírről. Hogy ennek a vitathatóan megalázó lépésnek mi lehetett az oka, azt nem tudni biztosra, a lap arra tippel, hogy talán arról lehet szó, hogy a kormányfő legszűkebb környezetében is hirtelen hozhattak döntést az ügyről. Ezt megerősíteni látszik, hogy mialatt az eddigi konzultációkat rendre hetekkel a bejelentést követően indították el, a mostanival kapcsolatban Orbán már a kihirdetés után úgy fogalmazott, hogy “várhatóan pénteken elindul”.

A konzultáció pontos kérdései egyelőre nem ismertek, csak annyit lehet tudni róluk, amit Orbán megszellőztetett, vagyis hogy többnyire a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról fognak szólni. A miniszterelnök szemlátomást teljesen ejtette az év elején beharangozott cigányellenes konzultációját, mert mind a Gyöngyöspata-ügy, mind a “börtönbiznisz” kimaradt a kérdőívből.

Nagy visszatérő lesz ugyanakkor Soros György, akinek az “örök kötvényekről” szóló, EU-nak tett ötletét úgy rakták be a kérdések közé, hogy arról korábban már kiderült, hogy az EU végül nem azt a megoldást választja.

VAGYIS ÚGY TŰNIK, HOGY A KONZULTÁCIÓ EGY RÉSZE ABSZURD MÓDON MEGINT EGY TELJESEN NEM LÉTEZŐ TÉMÁRÓL FOG SZÓLNI.

A Népszavának nyilatkozó politikai elemző úgy fogalmazott, Orbán Viktor célja a konzultációval az lehet, hogy mozgásban tartsa a saját táborát a következő választásokig.

fecsego.eu/Pesti bulvár

Leave a Reply 1931 megnézve, 2 alkalommal mai nap |