< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Pintér Sándortól kéri vissza az önkormányzatok elvett pénzét a köztisztviselők szakszervezete

| Mobile | RSS

Pintér Sándortól kéri vissza az önkormányzatok elvett pénzét a köztisztviselők szakszervezete

MTIPublikálás dátuma2020.05.29. 11:13

Boros Péterné az MKKSZ elnöke
Fotó: Népszava

Csődbe mehetnek a települések, és nem csak dolgozóik állása kerülhet veszélybe, hanem a járvány második hulláma elleni védekezés is.

Levélben kéri a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy kezdeményezzen azonnali egyeztetéseket az önkormányzatok támogatásáért. Az érdekvédők követelései közül a legfontosabbak: a kormány biztosítsa a gépjárműadó második féléves összegét, költségvetési támogatással segítse a munkahelyek védelmét, a dolgozók bérezését, és finanszírozza a járvány elleni védekezés költségeit.  – Az önkormányzatok a veszélyhelyzet idején azonnal léptek, külön intézkedéseikkel hozzájárultak a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásához, segítették a lakosságot, kiemelten az idősebb korosztályt, az ellátásra szorultakat és az alacsony jövedelműeket. Ugyanakkor a kormányzati intézkedések – például a gépjárműadó megvonása, a parkolási díj megszüntetése – az önkormányzati bevételek csökkentéséhez vezettek – írták a levélben. A szakszervezet szerint az elvonások a védekezési költségekkel együtt, veszélyeztetik az önkormányzati dolgozók munkahelyét. Állítják: az önkormányzatok gyors, azonnali támogatására azért van szükség, hogy ne kerüljenek csődhelyzetbe. Továbbá megtarthassák szakembereiket a jelenlegi létszámban és bérszinten, továbbra is elláthassák feladataikat, valamint hogy a járvány második hulláma esetén ismét megakadályozhassák a vírus terjedését.

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |