< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Lopott rendszám volt a járművén – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Lopott rendszám volt a járművén – vádat emelt az ügyészség


     6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
       Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
              E-mail: csongrad.fou@mku.hu 

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a helybeli nő ellen, aki úgy közlekedett idén Szegeden a gépkocsijával, hogy arra két, más-más járműre kiállított rendszámtáblát szerelt.

A vádirat szerint a vádlott a tulajdonában álló jármű rendszámtábláit, mint egyedi azonosító jeleket 2019. júniusában egyszer már meghamisította, ami miatt büntetőeljárás indult ellene. Ebben a nyomozásban a rendőrség a meghamisított azonosítókat lefoglalta, így a vádlott járműve rendszám nélküli maradt.

Ezt orvosolandó a nő előbb eltulajdonította egy újszegedi ház előtt leparkolt autó első rendszámtábláját, majd azt, valamint egy másik gépkocsira kiállított rendszámot – melyet ismerősétől kapott – felszerelte a saját járművére. Ezután a kocsiján az egymástól eltérő és eredetileg más-más járművekre kiállított rendszámtáblákkal közlekedett Szegeden, melyet a nyomozó hatóság tagjai észleltek, így ellene újabb büntetőlejárás indult.

A járási ügyészség a vádlottat három rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének elkövetésével vádolja, s egyben az eljárásnak a korábbi büntetőeljáráshoz történő egyesítésére tett indítványt.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. június 8.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |