< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Zsebtolvajkodni jött Magyarországra – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Zsebtolvajkodni jött Magyarországra – vádat emelt az ügyészség

 
     6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
       Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
              E-mail: csongrad.fou@mku.hu 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Zsebtolvajkodni jött Magyarországra – vádat emelt az ügyészség

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a bolgár nő ellen, aki 2018. nyarától őszéig több vásárló pénztárcáját is ellopta az egyik forgalmas szegedi bevásárlóközpontban.

A vádirat szerint a vádlott azért utazott Magyarországra, hogy lopási cselekményeket kövessen el. A fiatal nő kihasználta, hogy az üzletközpont különböző ruházati üzleteiben a sértettek nézelődtek, így értékeikre kevésbé figyeltek. A sértettekhez közelebb lopódzva a vádlott négy vevő táskájából sikerrel kilopta a tárcát, míg két vásárló esetében csak megpróbálta azt. Az eltulajdonított pénztárcákban a pénzen kívül több személyes okmány, hivatalos irat, valamint bankkártya is volt. A vádlott az egyik bankkártyáról az áruházan elhelyezett bankautomatából készpénzt is megpróbált felvenni, az azonban nem sikerült, mivel a PIN-kódot nem ismerte.

Az eltulajdonított készpénz összértéke meghaladja a 350.000-ot, mely nagy részben megtérült azáltal, hogy a nyomozás során a vádlott a sértettek részére önként kártérítést fizetett.

A járási ügyészség a vádlottat több rendbeli, minősített lopással, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. június 5.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

        távollétében:

                 dr. Törő Sándor
                főügyész-helyettes
Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |