< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Kövér L. helyettese, diplomát hazudik és 36 évvel fiatalabb, új barátnőjét is szépen fizeti az állam

| Mobile | RSS

Kövér L. helyettese, diplomát hazudik és 36 évvel fiatalabb, új barátnőjét is szépen fizeti az állam

Kövér László, a parlament elnöke oly gyakran és vehemensen támadja, leszólja más pártok képviselőit, ám sajnos saját helyettesének, Jakab Istvánnak évek óta elnézi, hogy üzemmérnöki diplomát hazudjon magának, holott nem az. Alább persze ezt bizonyítjuk is. Jakab amúgy úgy él, mint egy aranyifjú, holott kora szerint inkább már csak pléboj bácsi. Mindenesetre, második, jóval fiatalabb feleségét is elhagyta egy még fiatalabb kedvéért, aki harminchat évvel később született, mint ő és Romániából jött szerencsét próbálni Magyarországra.

                                                                          A  szaktechnikus  nem mérnök

Jakab István, a parlament alelnöke  a majd kétmilliós havi juttatása dacára valahogy az éppen hozzátartozó nőkről is gondoskodik az adófizetők terhére. Jakabné Aux Andrea, a vagyonbevallásában is szereplő házastársa is korábban a titkárságán dolgozott, ám ő már a múlté. Jakab harmadik felesége újra egy Eger melletti községben él közös gyermekükkel. Az új szerzemény csodálhatja Jakab új rózsadombi lakhelyét, amit oly nagy gonddal tervezett meg.

Jakab alelnök hitelét más is rontja a köz előtt. Hazudik iskolai végzettségéről…A wikipédián, valamint a politikus legfrissebb parlamenti adatlapján található életrajza szerint 1968-ban érettségizett, majd felvették a Szegedi Élelmiszeripari Főiskola Állattenyésztési Karának állattenyésztési üzemmérnöki szakára, ahol 1972-ben szerzett diplomát.

Csakhogy: a Szegedi Tudományegyetem története szerint a fenti főiskolai kar csak 1972. augusztus elsején alakult meg. Jakab István tehát nem járhatott oda 1969-ben. Ő ugyanis a Felsőfokú Mezőgazdasági Technikumba járt, ebből alakult a későbbi főiskola. A technikum pedig nem adott üzemmérnöki diplomát.

Mindenesetre megkérdeztük az egyetem mezőgazdasági karának dékánját, dr. Horváth Józsefet az ügyről, aki a következő választ adta:

“Az 1969-ben felvett és nappali tagozaton 1972-ben végzett hallgatók még szaktechnikusok voltak. De aki különbözeti vizsgát tett, 1973. január 10-én állattenyésztő üzemmérnök főiskolai diplomát kapott. Akiket 1970-ben felvettünk, azok már fizetős képzésen tanultak és ők voltak az első olyan évfolyam, akik 1973 júniusában üzemmérnökként záróvizsgáztak.”

Jakab István pedig minden fellelhető életrajzában azt állítja, hogy 1972-ben végzett üzemmérnökként akkor, amikor még senki sem fejezhette be a tanulmányait ott mérnökként.

/Jakab István parlamenti honlapon az adatait pedig így adta meg/

Megkérdeztük erről Jakab Istvánt, de nem reagált kérdéseinkre. Volt második felesége, Jakab Istvánné dr. Berzsenyi Márta szerint sohasem tett különbözeti vizsgát, nem kapott üzemmérnöki diplomát, amíg együtt éltek. „Később ugyan megpróbálta a debreceni egyetemet, de az első félév után kibukott, nem bírta” – állította az asszony.

                                                                   Az új barátnő is nagyon jól megfizetett

Ráadásul volt, hogy önmagát címzetes egyetemi docensként emlegette egy meghívón, ami több okból nem lehetett igaz… A szegedi Tudományegyetem – dr. Horváth József dékán tájékoztatása szerint – soha nem adott „címzetes egyetemi docens” címet Jakab Istvánnak, aki – ezek szerint – egy minden bizonnyal kiváló szaktechnikus lehet, de nem üzemmérnök, ahogy állítja magáról. Ráadásul, címzetes egyetemi docens csak az lehet, akinek van felsőfokú végzettsége. Tehát az Országgyűlés alelnöke egyszerűen hazudik.

Jó pár évvel ezelőtt bejárta a sajtót az a hír, hogy a rajtakapott Jakab kilökdöste a feleségét a lakásból, ahol már a későbbi feleségével volt, még titokban. Gyerekük is született, de a kis Péter már Eger mellett nevelkedik anyja szülőfalujában, mert apának új barátnője lett.

Az új szerzemény is a parlament alelnökének titkárságán kezdte, aztán átkerült a Nak-hoz, azaz a Nemzeti Agrár Kamarába, ahol az elnöki kabinetben elnöki külkapcsolati tanácsadó volt, információink szerint 700,000-es fizetéssel. Ma már megbízott kabinet-vezető. Feltehetőleg a pénze is emelkedett L.Á-nak. Megkérdeztük Fekete Zsanett sajtófőnököt, hogy milyen jövedelmük van a kamara vezető tisztségviselőinek, de ő sem válaszolt. Mi úgy tudjuk, a sajtófőnöknek is milliós a fizetése, belefért volna egy kurta levélke az idejébe…

Amúgy ez az a kamara, ami ha kimúlna, az feltehetően észre sem vennénk. Van itt bukott fideszes polgármester, ítéletre váró bankelnök-helyettes. A párt legalább gondoskodik az övéiről, még ha hasznavehetetlennek tűnnek is.

Jakab Istvánt már a gazdák nagy része sem tekinti vezetőjének, ahogy hallottuk, viszont szép, gondtalan élete van, amiért mi fizetünk…..

-menyhért-

forrás:fullánk.hu

Leave a Reply 147 megnézve, 1 alkalommal mai nap |