| Mobile | RSS

Több mint 200 millió herdál el a Fidesz ismét templomfelújításokra

GAZDASÁGKÖZÉLETKözzétéve 2020 jún 11.

dombóvári református templom

 0MegosztásFelejthetetlen szex, amely addig tart, ameddig csak akarja!Sex

Adskeeper

Több református templomot felújítanak Tolna megyében. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával műemléképületek is megújulnak.

A dombóvári református templom rekonstrukciója június végére fejeződik be – mondta Sipos Előd Zoltán lelkész az MTI-nek.

Hozzátette: az 1929-ben, neogót stílusjegyekkel épült templomot statikailag is meg kellett erősíteni: az épület süllyedése miatt megrepedt keleti és nyugati falat vasrudakkal húzták össze. Felújították többek között a helyi védelem alatt álló templom gyülekezeti termeit, újravakolták a falakat, kicserélték a színes üvegablakokat, a torony új burkolatot és csúcsdíszt kapott.
A munkát a tárca 80 millió forintos támogatásával végzik el, a 120 tagú gyülekezet szeptember 27-én hálaadó istentiszteleten ünnepli a felújítást.

A Tolnai Református Egyházmegyében már befejeződött az iregszemcsei templom toronysisakcseréje, és több településen – Nagyszokolyban, Felsőnyéken, Decsen, Őcsényben, Nagyszékelyben – zajlanak vagy zárultak le templomfelújítások.

Az 1782-ben épült őcsényi műemléktemplom újrafestése, vízelvezető rendszerének és elektromos hálózatának cseréje 50 millió forintos támogatásból július 30-ra fejeződik be – közölte Papp Zsolt Endre helyettes lelkész.

Nagyszékely 1801-ben elkészült, szintén műemléktemplomán a tetőt és a toronysisakot is kicserélik. Csapkovics Bertalan lelkész ismertetése szerint, a munkára több forrásból 90 millió forintot fordítanak. A település református temploma attól különleges, hogy egybeépült a falu Árpád-kori templomával. Utóbbi tetőszerkezetén 2013-ban végeztek felújítást.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 104 megnézve, 2 alkalommal mai nap |