< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: A Törvényszék megerősítette: különösen nagy bűncselekmény miatt nyomoznak Hajdú Péter volt cégénél

| Mobile | RSS

A Törvényszék megerősítette: különösen nagy bűncselekmény miatt nyomoznak Hajdú Péter volt cégénél

június 12, 2020 Jabronka Richárd

Kép forrása: Hajdú Péter Facebook-oldala.

Vádat emeltek Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cége, a Frizbi Entertainment Kft. ügyében – írja a Magyar Hang.

A lap értesülését a Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék is megerősítette. A vádemelést négy évig tartó nyomozás előzte meg. A főügyészség szerint két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, de azt nem árulták el a Magyar Hangnak, hogy Hajdú köztük van-e, a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében”.

A vád különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása.

Mivel különösen nagy (50 és 500 millió forint közötti) tételről van szó, a büntetési tétel 5-10 év szabadságvesztés lehet.

A lap emlékeztet: a nyomozás még 2016-ban indult, és akkor még Hajdú vezette a Frizbi Entertainment Kft.-t. Néhány hónappal ezután kiszállt a cégből, az új ügyvezető pedig egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett. A Bors később megkereste a nőt Kárpátalján, aki azt mondta, soha nem találkozott Hajdúval, nincs közös cégük.

Hajdú Péter nem válaszolt a Magyar Hang kérdéseire.

Egy hónappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy Hajdú Mészáros Lőrinc feleségének tévéiénél lesz vezérigazgató. Nem sokkal később az addig a csatornánál műsort vezető Szulák Andrea beintett Hajdú Péternek, és nem hosszabbított szerződést.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |