< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Az új szlovák miniszterelnök hazug, dilettánsnak nevezte Orbánt Trianon kapcsán//In Europe, a mentally ill fascist dictator is destroying his own people

| Mobile | RSS

Az új szlovák miniszterelnök hazug, dilettánsnak nevezte Orbánt Trianon kapcsán//In Europe, a mentally ill fascist dictator is destroying his own people

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2020 jún 15.

Exkluzív interjút készített a válaszonline.hu  Igor Matovič szlovák miniszterelnökkel az kormányfő pénteki budapesti látogatása során. A miniszterelnök többnyire meglehetősen diplomatikusan nyilatkozott, de néhány érdekesebb megállapítást így is megengedett magának.

Én sosem kértem bocsánatot a magyaroktól Trianon miatt.

– mondta Matovič arra reagálva, hogy Orbán Viktor úgy nyilatkozott, őt nem érdekli a szlovák kollégája bocsánatkérése, hanem a a jelenlegi tetteire figyel.

Matovič  úgy fogalmazottt, hogy „Trianonnal kapcsolatban amiatt kértem bocsánatot, hogy ha a szlovákiai magyarok bármilyen esetben nem érezték magukat egyenrangúnak vagy hátrányosan érintette őket az, hogy a magyar volt az anyanyelvük”.

„A magyarjaink az Orbán TV-t nézik, mert nincs alternatívájuk. Mutassuk meg nagyságunkat, és drámaian megnő a lojalitásuk, emellett Orbánnak már nem lesz lehetősége kimosni a magyarjaink agyát” – idézte fel a válaszonline a miniszterelnök szavait. Matovič azt mondta „kicsit ellenségesnek tartotta, hogy Szlovákia területén Budapest magyar állampolgárságot osztott”. Szerinte az „állampolgárség osztás megakadályozása” miatt nem tudta Ján Slota kijátszani a „magyar-kártyát”, és így „sikerült kirekeszteni a szlovák politikából azt az idiótát”.

Matovič viszont ezzel szemben megígérte, hogy a kettős állampolgárságot tiltó 2010-es Fico-féle ellentörvény nem marad a jelenlegi formájában, ez a kormányprogramjában is szerepelt: engedélyezik a kettős állampolgárságot, amennyiben az illetőnek „valós kötődése van ahhoz az országhoz, amelyben él”.

Sem a Beneš-dekrétumokkal, sem az MKP-memorandum többi pontjával kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni

– ismételte el kétszer is Matovič, kikerülve a  választ, de azt leszögezte, hogy „a kollektív bűnösség bármilyen elvének alkalmazása nem lesz egy európai ország jogrendjének sem alapja és része”.

fecsego.eu/OLKT

In Europe, a mentally ill fascist dictator is destroying his own people
15 June 2020 | post Constitutional Court, Current Affairs

Adskeeper
Everyone sees only our representatives cowardly peacock dancing with the pig-headed lord because they pay them well for that? It puts the poor, the sick, the retired, the Roma and everyone who can, if not a mafia, in direct misery! they provoke hunger uprisings, civil war and EU expulsion so that they can then reckon with impunity to anyone who does not like the dictatorship of the mafia gang. so then they can keep the huge stolen property because that is the sole purpose of all their vile deeds! Now, perhaps in time, we can stop this villain and mafia gang of the hanging-minded mentally ill fascist thieving thief! Bring together all opposition politicians immediately and make a report in The Hague, because tomorrow may be too late!

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |