| Mobile | RSS

Orbán ezzel a lépéssel tovább feszíti a húrt az önkormányzatoknál

Mivel az ország területén jelentősen csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma, és már például a tömegközlekedésben is feloldottak néhány korlátozást, ezért érthetetlen, hogy miért tart tovább a díjmentes parkolás, mint maga a veszélyhelyzet.

Erre volt kíváncsi a DK-s Oláh Lajos is, aki írásban fordult a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, azonban Gulyás Gergely helyett Orbán Balázs államtitkár válaszolt.

Mint írta, a kormány “a humánjárvány terjedésének csökkentése érdekében döntött arról, hogy az ország egész területén ingyenessé teszi a parkolást. Tettük ezt azért, hogy a közösségi közlekedéssel együtt járó kontaktusszámot csökkentsük és a gépjárművel munkába járók költségeit mérsékeljük.” – közölte a hvg.hu.

A meghozott intézkedések, valamint a járvánnyal szembeni védekezés is eredményesnek bizonyult, ezért “a rendkívüli jogrendet meg lehet szüntetni”, de hozzáteszi: “A jogállamisági garanciák szem előtt tartása azonban indokolttá teszi a kellő felkészülési idő biztosítását mind az állampolgárok, mind a parkolási rendszert üzemeltetők számára.” Ezt szolgálja az is, hogy

A VESZÉLYHELYZET TERVEZETT MEGSZÜNTETÉSÉT KÖVETŐEN KB. EGY HÉTIG, ÁTMENETI INTÉZKEDÉSKÉNT, JÚLIUS ELSEJÉIG NEM KELL VÁRAKOZÁSI DÍJAT FIZETNI.

Orbán Viktor az ingyenes parkolás elrendelésekor ötletével sok fideszes polgármestert is felbőszített. Az járvány elleni védekezés hatalmas összegeket emésztettek fel az önkormányzatok kasszájából, de a kormány ahelyett, hogy támogatta volna őket, inkább jelentős mennyiségű pénzt vont el tőlük, ezzel tovább szűkítette számos önkormányzat mozgásterét.

Az intézkedést lehet a kormány által adott válasszal magyarázni, és reméljük tényleg csak erről van szó, mert a másik lehetőség az lenne, hogy a miniszterelnök kicsinyes bosszúvágytól fűtve próbálja megleckéztetni és térdre kényszeríteni az ellenzék által vezetett önkormányzatokat.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |