| Mobile | RSS

Politico: Soros felvásárolta az amerikai ügyészséget

Vadhajtások

Politico: Soros felvásárolta az amerikai ügyészséget

Amerikában a kerületi ügyészt, sőt, sok helyen a rendőrfőnököket is választják, Soros György pedig rengeteg pénzt ölt bele az elmúlt négy évben, hogy hat állam nagyvárosaiban kizárólag az ő kineveltjei kerüljenek pozícióba. Emberei hatalmas tisztogatásokba és reformokba kezdtek, miután megnyerték a választást.

Igen, igen, tudjuk, hogy Soros György összeesküvés-elmélet, és különben is, miért piszkáljuk szegény öreg bácsit. Ezt mi tudjuk, de időnként mégis jönnek olyan hírek, amikre azért az ember óhatatlanul is felhúzza a szemöldökét, ilyen például ez a V4NA-összeállítás, amiben a hírügynökségösszeszedte azokat az amerikai – gyakran baloldali – forrásokat, amelyek szerint a bácsi az elmúlt négy évben hat államban gyakorlatilag kilóra megvette az ügyészséget.

Az egész egyébként annyira nem összeesküvés-elmélet, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány honlapja már 2016-ban arról írt, hogy az Egyesült Államok ezen tagállamaiban a büntetés-végrehajtás, valamint az igazságszolgáltatás politikai kihívásainak széles skáláját fogja kezelni mind az érdekképviselet, mind pedig a média segítségével.

A folyamat olyan agresszívnek hatott akkoriban, hogy 2016 augusztusábanmég a Politico is – Amerika egyik legtekintélyesebb baloldali politikai lapja – arról közölt hosszú elemzést, hogy Soros hogyan veszi át szép csendben az igazságügyi rendszer feletti hatalmat.

Az írás szerint a tőzsdespekuláns egy év leforgása alatt 3 millió dollárt fordított 7 helyi kerületi ügyész kampányára 6 államban. A Soros által támogatott jelöltek feketék, illetve latinók voltak.

Mindannyiuk Soroshoz közel álló célokat fogalmaztak meg, mint például a börtönbüntetések faji egyenlőtlenségeinek csökkentése.

Soros Florida, Illinois, Louisiana, Mississippi, Új-Mexikó és Texas államokban avatkozott be a kerületi ügyészek kampányába különböző tagállami politikai akcióbizottságokon (PAC) keresztül.

  • Dhu Thompson louisianai ügyész egy Soros által támogatott jelölttel szemben maradt alul 2015-ben. Elmondása szerint Soros 930 ezer dollárt adott egy, az ellenfelét támogató csoportnak.
  • 2016 novemberében az Albuquerque Journal című lap arról írt, hogy Soros 9,6 millió (!) dollárt költött különböző államokban a helyi rendfenntartó szervek választásaira. A lap szerint csak Phoenix városában 2,3 millió dollárt fordított arra, hogy elmozdítsa a 6 cikluson keresztül megválasztott helyi seriffet.

Michael Vachon, Soros szóvivője elmondta, hogy a tőzsdespekuláns azért járul hozzá a helyi rendfenntartó erők kampányaihoz, mert régóta érdekelt a tömeges börtönbüntetések felszámolásában, az igazságszolgáltatási rendszer faji különbségeinek eltörlésében és a halálbüntetések megszüntetésében.Vachon azt is elmondta, hogy Soros ellenzi Joe Arpaio arizonai seriff bevándorlás elleni erőfeszítéseit és szigorú börtönpolitikáját.

Itt kell megjegyezni, hogy Soros György soha sem merte megmérettetni elveit politikai kampányban, helyette ahova csak tehette, bevásárolta magát.

2018 májusának elején a Los Angeles Megyei Helyettes Kerületi Ügyészek Egyesületének (Assciation of Deputy District Attorneys, ADDA) honlapján figyelmeztettek Soros befolyására. Felidézték, hogy 2016-ban újraválasztották Peter Weir kerületi ügyészt Coloradóban, miután Soros 1,3 millió dollárt költött az őt lejárató negatív hangvételű és hamis reklámokra.Az a kampány egyike volt a több tucat kerületi ügyészi választásnak, amelyek során Soros által támogatott politikai akcióbizottságok az utolsó pillanatokban hatalmas összegeket fordítottak arra, hogy olyan jelölteket válasszanak meg, akiknek politikai és társadalmi agendájuk egyezik Soros nézeteivel

– írták.

Megjegyezték azt is, hogy a Soros által támogatott jelöltek, miután pozícióba kerültek, politikai tisztogatásba kezdtek. Emlékeztettek: Larry Krasner kerületi ügyész Philadelphiában 31 embert rúgott ki. Houstonban Kim Ogg 37 veterán ügyészt rúgott ki.

Nem véletlenül hívta fel az ADDA a figyelmet Soros befolyásolási kísérleteire. Néhány nappal az írás megjelenése után az AP hírügynökség arról cikkezett, hogy Soros 1,5 millió dollárt költött kaliforniai kerületi ügyészek kampányára.

Michele Hanisee, a Los Angeles Megyei Helyettes Kerületi Ügyészek Egyesületének elnöke is figyelmeztetett arra, hogy Soros megvásárolja a büntető igazságszolgáltatási rendszert.

Soros György azonban elszámolta magát, a kaliforniaiak nem kértek az általa támogatott jelöltekből. San Diego megyében Summer Stephan a szavazatok 63 százalékát kapta meg, Sacramento megyében Anne Marie Schubert 64, Alameda megyében pedig Nancy O’Malley 59 százalékkal nyert.

A tőzsdespekuláns legnagyobb blamája azonban tavaly novemberben következett be. Akkor a New York államban található Monroe megyében Sandra Doorley lett a kerületi ügyész, annak ellenére, hogy az ellenfele támogatására 800 ezer dollárt fordított Soros.A megválasztását követő sajtótájékoztatón Doorley még köszönetet is mondott Sorosnak.

13WHAM@13WHAM

VIDEO: Monroe County District Attorney Sandra Doorley celebrates victory, jokingly thanks George Soros for re-election

Beágyazott videó

2306:07 – 2019. nov. 6.Twitter Ads-információk és Adatvédelem123 ember beszél erről

Ahelyett, hogy választókat is bevonnák a büntető igazságszolgáltatási rendszerről folytatott nyílt vitába a Soroshoz köthető érdekcsoportok a teljes demokratikus folyamat megkerülésére törekedtek olyan jelöltek megválasztásával, akik megtagadhatják az emberek és képviselőik által elfogadott törvények végrehajtását.

Forrás: 888.hu

fecsego.eu/vadhajtosok.hu

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |