< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Szomjúságra hivatkozva kértek bebocsájtást, majd kirabolták az ékszerboltot

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Szomjúságra hivatkozva kértek bebocsájtást, majd kirabolták az ékszerboltot


6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két szerb férfival szemben, akik 2015. nyarán raboltak ki egy mórahalmi ékszerboltot.

A vádirat szerint a vádlottak 2015. július 21. napján 17 órakor jelentek meg az egyik mórahalmi ékszerboltnál, ahol egyikőjük az üzlethelyiség előtt tartózkodó üzletvezető nőtől egy pohár vizet kért. A sértett a kérésnek eleget téve bement a boltba, akit a vizet kérő vádlott követett. Mialatt a sértett egy flakonba vizet engedett, a férfi mögé állt és a nő száját befogva őt erősen magához húzta. Ezalatt a másik vádlott is bement a boltba, majd közösen a sértett kezeit, lábait ragasztószalaggal összekötözték, száját beragasztották és tőle a páncélszerény kulcsát elvették. Mindezeket követen a páncélszekrényből magukhoz vettek 1,1 millió Ft. készpénzt, valamint 30,2 millió Ft. értékű aranyékszert.

A vádlottak az ékszerek és a készpénz eltulajdonítását követően a sértettet megkötözve, száját beragasztva hagyták hátra és távoztak el a helyszínről, majd külföldre menekültek.

A sértettnek okozott kár az eljárás során nem térült meg.

A vádlottakat az ellenük kibocsájtott elfogatóparancs alapján sikerült előállítani és őrizetbe venni 2019. nyarán és őszén.

A járási ügyészség a vádlottakat jelentős értékre elkövetett rablás bűntettével és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. június 18.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |